FaceTime'ın dikkat çeken yeni özelilkleri WWDC'de tanıtıldı

Facetime'ın yeni ShareLink özelliği tek bir link ile konuşmaya katılmanızı sağlıyor. SharepPlay özelliği ise kullanıcıların video görüşme esnasında deneyim paylaşmasını kolaylaştırıyor.
FaceTime'ın dikkat çeken yeni özelilkleri WWDC'de tanıtıldı

Apple, Dünya Geliştiriciler Konferansı'nda (WWDC) FaceTime'a eklediği ShareLink ve SharePlay isimli yeni özellikleri tanıttı. Facetime'ın yeni ShareLink özelliği tek bir link ile konuşmaya katılmanızı sağlıyor. Zoom'u andıran bu özellik sayesinde, Android cihazlar da FaceTime konuşmalarına katılabilecek. ShareLink ile oluşturulan bağlantıların, Takvim davetleri üzerinden gönderilebildiğini belirtelim. Linkleri web, Android cihazlar ya da iPhone üzerinden kullanabiliyorsunuz. 

SharepPlay özelliği ise kullanıcıların video görüşme esnasında deneyim paylaşmasını kolaylaştırıyor. Kullanıcıların aynı anda ortak bir şekilde müzik dinleyebilir ya da beğendikleri bir filmi beraberce izleyebilir.

Her kullanıcı, paylaşılan uygulama üzerinde kontrol sahibi olurken, birlikte dizi izlerken yemek sipariş vermek bile mümkün. SharePlay, Masterclass, Disney+, HBOmax ve Twitch gibi pek çok farklı platformu destekliyor. 

Share API ile geliştiricilerin SharepPlay özelliği için ürün geliştirebileceğini de ekleyelim. FaceTime'a gelen yeni özellikler ile Apple'ın Discord ile rekabet etmeye başladığını söyleyebiliriz. Ayrıca SharePlay'de sunulan konferans tasarımı, Zoom'a benzerliği ile dikkat çekiyor. Video sohbetlerde birden fazla katılımcı söz konusu olduğunda, Zoom ve Google Meet de ağırlıklı olarak tercih ediliyor. FaceTime yeni özellikleriyle; pastadan pay almaya kararlı. 

Etkinlikte FaceTime'ın yanı sıra mesajlara eklenen paylaşım özellikleri dikkat çekti. Artık arkadaşlarınızın gönderdiği mesajları, tekrar mesajlaşma ekranında aramak yerine Apple News'un "Shared With You" sekmesi altında görebileceksiniz. Sizinle paylaşılan, müzkleri ve fotoğrafları da doğrudan kütüphanede paylaşabileceksiniz. 

Apple, Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla aktardığımız haberlerimize buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.