Amazon, MGM'i 9 milyar dolar karşılığında satın almak istiyor

Variety'nin ortaya çıkardığı habere göre Amazon, haftalardır  Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)'i 9 milyar dolar karşılığında satın alabilmek için görüşmeler yapıyor.
Amazon, MGM'i 9 milyar dolar karşılığında satın almak istiyor

Variety'nin ortaya çıkardığı habere göre Amazon, haftalardır  Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)'i 9 milyar dolar karşılığında satın alabilmek için görüşmeler yapıyor. Kaynaklara göre aslında diğer teknoloji şirketleri de MGM satın alınmasıyla ilgileniyor, ancak Amazon'un bu isteği epey ciddi gibi görünüyor. Görüşmelerin Amazon Studios ve Prime Video kıdemli başkan yardımcısı Mike Hopkins tarafından, doğrudan Anchorage Capital'in büyük bir MGM hissedarı olan MGM yönetim kurulu başkanı Kevin Ulrich ile düzenlendiği söyleniyor.

Amazon ve MGM yetkilileri, konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti. Kaynaklara göre MGM temsilcileri şirket için potansiyel alıcılardan 9 milyar dolar istiyor ve ismi paylaşılmayan bazı şirketler ise 5 milyar dolarlık teklif sunuyor. Bu noktada Amazon'un 9 milyar dolarlık bir teklif üzerinden MGM ile konuşuyor olması dikkat çekici diyebiliriz. Zira bu durum şirketin MGM'i satın almaya yakın olduğunu gösteriyor.

Amazon, son dönemde medya konusunda daha aktif olmaya çalışıyor. Amazon'da daha önce önemli görevlerde bulunan ve bir süre önce şirketten ayrılan kıdemli yönetici Jeff Blackburn, kısa bir süre önce Amazon'a global medya ve eğlence konusunda rol oynamak üzere geri döndü. 

Paylaşılan verilere göre Amazon'un streaming platformu Prime Video'nun şu anda globalde 200 milyondan fazla kullanıcısı var. MGM'in kataloğunda ise kayda değer yapımlar bulunuyor ve bu satın alma gerçekleşirse bu yapımlar Amazon'a geçmiş olacak. James Bond, The Handmaid's Tale, Rocky, Vikings ve Fargo bunlardan sadece birkaçı.

Diğer yayın platformlarına baktığımızda, Prime Video'nun içerikleri kaliteli olsa da bana kalırsa bu kıyaslamada biraz eksik kalıyor. Olası satın alma sonrasında eğer MGM, Amazon bünyesine katılırsa Prime Video'daki içeriklerde ciddi bir artış göreceğiz gibi duruyor. Detaylar için beklemedeyiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.