Yapay zeka bazlı süreçlerin araç ve konut sigortalarındaki etkisi artıyor

Yapay zeka uygulamalarının sigortada kullanımı artarken özellikle araç sigortalarında kullanımı salgın ile artış göstermeye devam ediyor.
Yapay zeka bazlı süreçlerin araç ve konut sigortalarındaki etkisi artıyor

Kasko ve konut sigortası poliçeleri salgın dönemi ile birlikte geçtiğimiz seneye göre büyük bir yükseliş yaşadı. Bu kategorilerdeki artışlarda ihtiyaçların değişmesi ve sigorta yaptırma eğiliminin farklılaşması ile birlikte yapay zeka bazlı çözümlerdeki gelişmelerin de büyük etkisi görülüyor. 

Salgın öncesinde de sigortacılıkta adapte edilmeye başlanan yapay zekaya dayalı algoritma ve geliştirmeler elbette bu dönem ile birlikte hızlanma gösterdi. 2020 senesinde derin öğrenme bazlı yapay zeka araçları ile ödenen primlerin oranının %50 arttığı söylenmekte. Uzaktan erişimin artmasının da bu yöndeki taleplerin yükselmesine neden olması bir yana daha hızlı ve doğru sonuçlara ulaştıran bu tarz işleyişlerin sigorta şirketlerin kâr/ zarar dengesini de olumlu etkilediği belirtiliyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.