Geçtiğimiz yıl 400 milyon diyalog gerçekleştiren CBOT, WhatsApp’ın çözüm sağlayıcısı oldu

2020 yılında chatbotlarıyla 400 milyonluk diyaloğa imza atan CBOT, edindiğimiz bilgilere göre WhatsApp’ın çözüm sağlayıcısı oldu.
Geçtiğimiz yıl 400 milyon diyalog gerçekleştiren CBOT, WhatsApp’ın çözüm sağlayıcısı oldu

Yapay zeka destekli chatbot çözümleri sunan yerli bir girişim olarak karşımıza çıkan CBOT'tan ilk olarak 2018 yılında sizlere bahsetmiştik. 2020 yılında chatbotlarıyla 400 milyonluk diyaloğa imza atan CBOT, edindiğimiz bilgilere göre WhatsApp’ın çözüm sağlayıcısı oldu.

WhatsApp’ın global çapta az sayıda şirkete verdiği bu yetki ile birlikte CBOT, globaldeki ve Türkiye’deki işletmelere daha önce yabancı şirketler tarafından sunulan Business API hizmetini sunacak. Bu destek ile birlikte şirketler, WhatsApp’ı müşteri ve çalışan etkileşimi süreçlerini hızlandırmak amaçlı bir kanal olarak kullanabilecekler.

Kısacası CBOT, kullanıma hazır sanal asistanları, IVR üzerinde yer alan sesli asistanları, mesajların yönetimini kolaylaştıran canlı destek çözümleri ve WhatsApp’ın gücüyle şirketlerin müşteri deneyim süreçlerini uçtan uca yönetmelerine destek sağlayacak.

Bunlara ek olarak şirketlerin CBOT’un MasterPass ile entegre altyapısı ile WhatsApp üzerinden ödeme alma imkanına kavuşacaklarını da belirtelim. WhatsApp’ın iş ortağı olmaktan büyük bir gurur duyduklarını ifade eden CBOT kurucusu ve CEO’su Mete Aktaş, şirketler için müşteri yönetiminin kritik hale geldiği günümüzde tüm şirketlerin müşterilerine ulaşabilecekleri, onların deneyimlerini iyileştirebilecekleri kanallara yoğunlaştığını dile getirdi.

2 milyarlık kullanıcı sayısıyla WhatsApp'ın da şirketler için müşteri ve çalışan deneyiminde kritik bir kanal olduğunu da aktaran Aktaş, şirketlerin artık WhatsApp Business uygulamasını kullanabilmek için müşterileriyle paylaşacakları telefon numaralarının hesap aktivasyonlarını CBOT aracılığı ile yapacaklarını paylaştı.

CBOT'un 2021 yılında chatbotlarında farklı yaş gruplarından, farklı sosyo-ekonomik gruplardan ve farklı sektörlerin kullanıcılarından ve çalışanlarından gelen 2 milyar konuşma hedeflediğini de paylaşalım. Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz haftalarda 2020'de 1 milyona yakın WhatsApp konuşmasına aracı olan MindBehind'ın WhatsApp’ın işletme çözümü sağlayıcısı olduğunu da sizlere aktarmıştık

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.