Socketkit: Kişisel verilerin güvenliğini sağlayarak veri toplayan analiz platformu

Kişisel verilerin güvenliğini sağlayarak veri toplayan Socketkit, mobil uygulamalar için yenilenebilir üyelik takibi ve analizi, kullanıcı davranışı analizi, kullanıcı geri dönüşü ve yorum analizi sunuyor.
Socketkit: Kişisel verilerin güvenliğini sağlayarak veri toplayan analiz platformu

Geçtiğimiz haftalarda Facebook'tan LinkedIn'e uzanan veri ihlalleri, kullanıcıların güvenlik endişesini artırdı. Kişisel verilerin güvenliğini sağlayarak veri toplayan Socketkit ise hem kullanıcıların hem de geliştiricilerin veri güvenliği ve gizliliği problemlerine çözüm üretiyor. 

Yazılım mühendisi Yağız Nizipli tarafından geliştirilen Socketkit platformu, ekibin mobil uygulama geliştirirken ve yönetirken karşılaştığı problemleri çözmeye odaklanıyor. Socketkit'i 2020'nin Aralık ayında geliştirmeye başlayan Nizipli, Mart 2021'de projeyi şirketleştirdi. Bu şirketleşme kararının ardından Socketkit, Inc. ABD Delaware merkezli bir girişim oldu. Socketkit çatı şirketinde, ana ürün, 3 yan ürün üzerine konumlandırılıyor.

Söz konusu yan ürünler ise şöyle; 

  • mobil uygulamalar için yenilenebilir üyelik takibi ve analizi platformu,
  • kullanıcı geri dönüşü ve yorum analizi özelliği, 
  • kişisel verilere uygun olarak saklanan ve kullanılan kullanıcı davranışı ve analizi

Bu ürünlere ek olarak; girişimin, önümüzdeki aylarda rakiplerinizin uygulamalarındaki değişiklikleri takip edebileceğiniz ve bildirim alabileceğiniz bir ürünü de kullanıcılarıyla paylaşacağını belirtelim. 

Üyelik takibi ve analizi ürünü kullanıcılara gelirlerinin nereden, nasıl geldiğini ve karşılaşabilecekleri düşüşlerin nedenini tahmin etme ve gelirlerini yükseltme hedefi ile geliştiriliyor. 

Socketkit şu anda Mart ayında yayınladığı üyelik takibi platformu ve Nisan ayında yayınladığı kullanıcı geri dönüşü ve analizi özelliğinin ilk versiyonu ile hizmet veriyor.  

Ürün geliştirme detayları ve ekip üyeleri

Socketkit, şu anda toplam 2 kişilik bir ekibe sahip. Ekibin diğer üyesi, veritabanları ve büyük veri konusunda uzman bir danışman olarak Şubat ayından bu yana girişime destek veriyor. 

Girişimin kurucusu Nizipli, Aralık 2020 yılında tek başıma geliştirmeye başladığı Socketkit'e Şubat 2021 yılında dahil olan veritabanı uzmanı ile 3 ay gibi kısa bir sürede kullanıma ve genişlemeye hazır bir ürün çıkartmaya çalıştıklarını belirtiyor.

Nizipli, kısa bir sürede geliştirilen bu ürünün şu andaki hali ile (faz 1) mevcut servislerin fiyat politikalarını sarsan pek çok özelliğe ve desteğe sahip olduğunu da ekliyor. İlerleyen günlerde platforma eklenecek yeni özellikler ile Socketkit'in lansmanının yapılması planlanıyor.

Ekibin altyapıda hiç bir hazır servis kullanmadığını da belirtelim. Nizipli'nin aktardıklarına göre; şu anda aktif olarak Kubernetes üzerine kurulu olan servis, mikroservis mimarisi ile kuruldu ve 2021 yılı standartlarında son teknolojiyi kullanıyor.

Kullanım oranları 

Socketkit beta sürecinde olduğu için şimdilik herhangi bir müşterisi bulunmuyor. Ancak, beta sürecinde Socketkit ürününü kullanan ve geri dönüş sağlayan kullanıcılar, yenileme, üyelik başlangıcı ve bedava üyelik denemesi gibi  ayda 138 binden fazla üyelik işlemini kolayca gerçekleştiriyor.

Ayrıca araç, kullanıcılara; 53 binden fazla tekil kullanıcının yenilenebilir üyeliklerini takip etme imkanı sunuyor. Girişim, şu anda aktif olarak aylık 48 binden fazla App Store yorumunu takip ediyor ve müşterilere iletiyor.

Socketkit'in mevcut takip ettiği işlem hacminin 15 Nisan itibari ile aylık 1 milyon doları geçtiğini de belirtmekte fayda var. 

Gelir modeli ve gelecek planları  

Girişimin gelir modeli aylık 15 dolar sabit ücretlendirme ve kullanıcıların gelirlerinin %0.5'i olarak belirlendi. Socketkit, bu gelir modeli sayesinde müşterilerle beraber büyümeyi hedefliyor. Girişim, büyük şirketler ve yüksek işlem hacmi olan firmalar için farklı seçenekler sunduğunu belirtiyor. Bu seçenekleri öğrenmek için Socketkit ile iletişime geçebilirsiniz.

Girişimin kurucusu Yağız Nizipli gelecek planlarını şöyle özetliyor: 

2021 yılı içersinde ekibimizi büyüterek, yatırım haberlerimizi paylaşacağız. Yaptığımız geliştirmeler doğrultusunda Google PlayStore desteğimizi de 2021'in 3. çeyreği içersinde duyurmayı hedeflemekteyiz.

Bu arada Socketkit'in tek bir rakibi yok. Ekibin beraber geliştirdiği ürünlerin öne çıkan rakipleri arasında Mixpanel, ChartMogul, Firebase Analytics gibi servisler yer alıyor. Girişimin faaliyet gösterdiği pazarı yakından tanımak amacıyla rakiplerin yatırımlarına baktığımızda, sektörün ilgi çektiğini görüyoruz. Bu bağlamda, Mixpanel'in desteklediği yatırımcılar arasında Y Combinator ve Andreessen Horowitz yer alırken, ChartMogul'un, Alven Capital liderliğinde 2.2 milyon dolar yatırım aldığını belirtelim. Socketkit'in beta sürümünden çıkması ve kayda değer bir kullanıcı kitlesine ulaşmasıyla; yatırımcıların ilgisini çekmesi mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.