Harcama paylaşma uygulaması Splitwise, 20 milyon dolar yatırım aldı

Ülkemizdeki Kassa uygulamasının İngiltere merkezli benzeri Splitwise, Insight Partners liderliğinde gerçekleşen A Serisi yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldı.
Harcama paylaşma uygulaması Splitwise, 20 milyon dolar yatırım aldı

Ülkemizdeki Kassa uygulamasının İngiltere merkezli benzeri Splitwise, Insight Partners liderliğinde gerçekleşen A Serisi yatırım turunda 20 milyon dolar yatırım aldı. Splitwise, aldığı yatırımı ekibini büyütmek, global müşteri büyümesini hızlandırmak, fintech ve finansal hizmetler platformlarıyla yeni ortaklıklar oluşturmak için kullanacağını açıkladı. Yatırımla beraber Insight Partners'ın Müdürü Boris Treskunov, Splitwise'ın yönetim kuruluna katılacak. 

Splitwise, oda ve ev arkadaşlarının, çiftlerin vb. ortak yaşayanların harcamalarını bölüşmelerini sağlayan bir uygulama olarak 2011 yılında hayata geçirildi. Jonathan Bittner, Marshall Weir ve Ryan Laughlin tarafından kurulan platform, kullanıcıların bakiyeleri takip etmelerine ve ödemeleri düzenlemelerine olanak tanıyor. Girişim ayrıca grup halinde gezenler için de popüler. Zira kullanıcıların, bir seyahatin maliyetlerini aralarında bölüşmelerine de imkan sağlıyor. Platform, kişilerin birbirine borçlu kalmasının önüne geçiyor. 

Splitwise, kullanıcıları arasındaki para transferini kendi platformunda yapmıyor; sadece maliyetlerin bölüşülmesini sağlıyor ve bu para transferini başka uygulamalara bırakıyor. Özetle; işlem ücretlerinden herhangi bir gelir elde etmiyor. Şirketin gelir kaynağı ise sunduğu pro hizmetten aldığı aylık 3 dolar. 

Şirket, salgın sırasında hane halkı maliyet paylaşımında çarpıcı artışlar yaşandığını belirtiyor ve aşılanmalar artıp seyahatler de eş zamanlı olarak gerçekleşmeye başlayınca uygulamanın kullanım oranının da artacağı belirtiliyor.

Splitwise CEO'su ve Kurucu Ortağı Jonathan Bittner'ın paylaştığı bilgilere göre, bugüne kadar -yani 2011'de kurulduğundan beri- Splitwise'ın platformunda 90 milyar doların üzerinde toplam işlem yapıldı. Bu ayın başlarında Splitwise, global müşterilere ve pazarlara daha iyi hizmet verebilmek amacıyla Android uygulamasını yeniledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.