JD.com, çalışanlarının bir kısmına dijital yuan ile ödeme yapmaya başladığını duyurdu

Çin'in en önemli e-ticaret platformlarından biri olan JD.com, çalışanlarının bir kısmına Çin'in para birimi yuanın sanal versiyonu olan dijital yuan ile ödeme yapmaya başladığını duyurdu. 
JD.com, çalışanlarının bir kısmına dijital yuan ile ödeme yapmaya başladığını duyurdu

Dijital para birimleri her geçen gün daha fazla konuştuğumuz bir konu olmaya devam ediyor. Kripto paralar ve dijital para birimleri konusunda daha somut adımlar atan bir ülke haline gelen Çin, dijital para birimini ülke geneline yaymayı hedefliyor.

Çin'in bu plan doğrultusunda büyük teknoloji şirketlerinden önemli bir destek aldığını da ekleyelim. Alibaba ile birlikte Çin'in en önemli e-ticaret platformlarından biri olan JD.com, çalışanlarının bir kısmına Çin'in para birimi yuanın sanal versiyonu olan dijital yuan ile ödeme yapmaya başladığını duyurdu. 

JD.com tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, dijital yuan ile maaş ödemesi yapabilmek için Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) ile çalışıyor. JD.com'un Çin'de dijital yuan ile maaş ödemesi yapan ilk özel şirket olduğunu da paylaşalım.

Son 1 yıldır özellikle kripto paraların kullanımı ile ilgili önemli bir artış söz konusu. Bu noktada dijital para birimlerinin geleceğin para birimleri olduğunu ve fiziksel paraların yerini alacaklarını söylemek yanlış olmayacaktır. Daha önce de dijital para konusunda attığı önemli adımlar ile karşımıza çıkan Çin, dijital para konusunda önemli yatırımlar yapıyor.

Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz Ekim ayında Shenzhen şehrinde yaşayan 500 bin Çin vatandaşına toplamda 10 milyon yuan değerinde dijital yuan dağıtılmıştı. Shenzhen'in ardından başka şehirler için de benzer çalışmalar yapıldı. Çin, bu adımlar ve teknoloji şirketlerinin de desteği ile birlikte dijital para birimini daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyor.

Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz haftalarda Birleşik Krallık'ın dijital para birimlerini araştırmak için HM Treasury ve The Bank of England ortaklığında özel bir ekip oluşturduğunu sizlere aktarmıştık

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.