Sınır ötesi gelir yönetimine odaklanan Airwallex, 100 milyon dolar yatırım aldı

Yaklaşık 1 yıl sonra tekrar yatırım aldığını duyuran Airwallex, D serisi yatırım turunda ilk yatırıma ek olarak 100 milyon dolar yatırım aldı
Sınır ötesi gelir yönetimine odaklanan Airwallex, 100 milyon dolar yatırım aldı

Sınır ötesi ödemelere odaklanan bir girişim olarak karşımıza çıkan Airwallex'ın D serisi yatırım turunda 160 milyon dolar yatırım aldığını geçtiğimiz yılın Nisan ayında sizlere aktarmıştık. Yaklaşık 1 yıl sonra tekrar yatırım aldığını duyuran Airwallex, yine D serisi yatırım turunda ilk yatırıma ek olarak 100 milyon dolar yatırım aldı. 

Alınan 100 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte şirketin değerlemesi is 2,6 milyar dolar seviyelerine ulaştı. Hatırlatmak gerekirse 2020 yılının Mart ayında Airwallex'ın değerlemesi 1 milyar dolara ulaşmıştı. Pandemi ile birlikte hızlı bir büyüme yaşayan Airwallex, yeni yatırımını Greenoaks liderliğinde aldı.

Greenoaks haricinde 100 milyon dolarlık yatırım turuna Grok Ventures, Skip Capital ve ANZi Ventures da katıldı. 100 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte D serisi yatırım turunun büyüklüğü 300 milyon dolara ulaştı. Şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı ise 500 milyon dolar.

2015 yılında Jack Zhang, Jacob Dai, Ki-Lok Wong, Lucy Yueting Liu ve Max Li tarafından Melbourne'de kurulan Airwallex, alınan yatırımı ABD'de açılmak için kullanacak. Airwallex kurucu ortağı Jack Zhang'in aktardığı bilgilere göre Airwallex, yılın ikinci çeyreğinde ABD'ye açılacak.

600'ü aşkın çalışana ve 12 ofise sahip olan Airwallex, sınır ötesi ödemelerin gerçekleşmesine olanak tanıyor. Airwallex sayesinde firmalar, yurt dışından ödeme yapan kullanıcıları için banka hesapları oluşturabiliyorlar. Firmaların yurt dışından elde ettikleri gelir ise Airwallex sistemi sayesinde kolayca firmanın kendi ülkesine gelebiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.