Değerlemesi 95 milyar dolara ulaşan Stripe, en değerli özel fintech şirketi oldu

Şirket, yeni yatırım turunda 600 milyon dolar yatırım aldığını doğruladı ve bu yatırımın ardından şirketin değerlemesi, Nisan 2020′den bildirilen 36 milyar dolarlık değerinin neredeyse üç katına, 95 milyar dolara ulaştı.
Değerlemesi 95 milyar dolara ulaşan Stripe, en değerli özel fintech şirketi oldu

ABD merkezli ödeme şirketi Stripe, hızlı büyümesine kaldığı yerden devam ediyor. Şirket, yeni yatırım turunda 600 milyon dolar yatırım aldığını doğruladı ve bu yatırımın ardından şirketin değerlemesi, Nisan 2020′den bildirilen 36 milyar dolarlık değerinin neredeyse üç katına, 95 milyar dolara ulaştı.

Stripe'ın yeni değerlemesi de ödeme devini, açık ara en değerli özel fintech şirketi haline dönüştürdü. Stripe, aldığı yeni yatırımı Avrupa'daki faaliyetlerini geliştirmek için kullanacağını açıkladı. Platform ayrıca, önümüzdeki 5 yıl içinde Dublin ofisinin çalışan sayısını artırmayı da planlıyor. 

Stripe'ın 600 milyon dolar topladığı son yatırım turuna Ireland's National Treasury Management Agency (İrlanda Ulusal Hazine Yönetim Ajansı), Allianz, Fidelity, Baillie Gifford, AXA ve Sequoia Capital katıldı. 2010 yılında İrlandalı kardeşler Patrick ve John Collison tarafından kurulan Stripe, yeni değerlemesiyle Facebook ve Uber gibi şirketlerin halka arz öncesi değerlemelerini de geride bırakmış oldu. Bunun da gerçekten takdir edilmesi gereken bir başarı olduğunu altını çizmek gerek.

Stripe, özellikle e-ticaret konusunda kullanıcılarına büyük avantajlar sağladığı için pandemi döneminde de gelirlerini ve müşterilerinin sayısını bir hayli artırdı. Pandeminin başlangıcından bu yana Avrupa'da 200 binden fazla yeni şirket Stripe kullanmaya başladı. John Collison, sistemlerinin 2020'de ödemeler, geri ödemeler, müşteri veri kontrolleri ve uygulama programlama arayüzüne yapılan diğer sorgular da dahil olmak üzere saniyede yaklaşık 5 bin isteği işlediğini söyledi. 

Bu yılın sonlarında Stripe'ın Brezilya, Hindistan ve Endonezya'da da lansmanları yapılacak. Platformun Avrupa'daki müşterileri arasında Deliveroo, Doctolib, Glofox, Klarna, N26, UiPath ve Vinted gibi önemli müşterileri bulunuyor. 

Stripe'ın son dönemde 200 milyon dolardan daha yüksek bir meblağ karşılığında Nijeryalı Paystack'i satın aldığını ve Filipinli ödeme girişimi PayMongo'ya yatırım yaptığını da hatırlatalım. Özetle Stripe, Avrupa'da genişlemesinin yanı sıra globalde de ciddi yatırımlar ve satın almalar gerçekleştiriyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.