Yerli oyun girişimi Fomo Games, 163 milyon TL değerleme üzerinden 17 milyon TL yatırım aldı

Bulmaca türünde oyunlar geliştirme hedefi ile kurulan Fomo Games, 163 milyon TL değerleme üzerinden 17 milyon TL yatırım aldı.
Yerli oyun girişimi Fomo Games, 163 milyon TL değerleme üzerinden 17 milyon TL yatırım aldı

Ülkemizdeki girişim sektörünün en önemli alanlarından biri haline gelen mobil oyun girişimleri yatırım almaya devam ediyor. İstanbul merkezli yerli mobil oyun şirketi olan Fomo Games, önemli bir yatırım aldı. Elde ettiğimiz bilgilere göre Fomo Games, yaklaşık 17 milyon TL yatırım aldı.

Söz konusu 17 milyon TL'lik yatırımın yaklaşık 163 milyon TL değerleme üzerinden gerçekleştiğini de ekleyelim. Girişimin yeni yatırımcıları arasında ise daha önce Fabrika Games'e yatırım yaptığını sizlere aktardığımız Fransa merkezli unicorn oyun stüdyosu Voodoo da bulunuyor. Gerçekleşen yatırımla birlikte Voodoo'nun Fomo Games'in yüzde 4,47 oranında hissedar olduğunu da paylaşalım.

Fomo Games'in yeni yatırımcıları arasında Voodoo, Aream Group LLP, Timo Schlaefer, Fisun Koç Doğan, Micheal Kahn, Erinç Özada, Dostan Investments Limited, Alexandre Carel ve Bizler Investments Limited yer alıyor.

Bu isimlerin yanı sıra şirketin eski yatırımcılarından olan Murat İlbak, Pamir Gelenbe, Fady Mohammed Abdul Latif Jameel, Fuat Pamukçu, Cüneyt Yakut, Mete Tavukçuoğlu, Zeynep Yazıcı Irgit, Zeynep Okuyan Özdemir, Mehmet Emre Gül, Muzaffer Berberoğlu, Ümit Bilirgen ve Serkan Ercin de yeni yatırıma katıldı. 

Yunus Güvenen, Emre Teksöz ve Yusuf Ceylan tarafından 2019 yılında kurulan mobil oyun stüdyosu Fomo Games, bulmaca türüne odaklanıyor. Girişimin ismi ise fırsat kaçırma korkusu olarak nitelendirilebilecek Fear of Missing Out (Fomo) kalıbından geliyor.

Fomo Games'in geçtiğimiz aylarda Event Twins: Design & Blast isimli ilk oyununu yayınladığını da belirtelim. Bulmaca türünde bir oyun olan Event Twins: Design & Blast, hem Android hem de iOS platformlarında ücretsiz olarak mevcut durumda.

Dilerseniz Event Twins: Design & Blast oyununu Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz. Son olarak Fomo Games kurucu ortağı Yunus Güvenen ile Webrazzi Summit 2020 çerçevesinde keyifli bir sohbet gerçekleştirdiğimizi de hatırlaralım. Dilerseniz Fomo Games ile ilgili tüm detayları aşağıda yer alan videoda bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.