Finans teknolojilerine odaklanan İnteraktif Kredi, 8 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Girişim tarafından paylaşılan bilgilere göre İnteraktif Kredi, Sertaç Özinal ve Alesta Yatırım’dan 8 milyon TL değerleme ile yatırım aldı.
Finans teknolojilerine odaklanan İnteraktif Kredi, 8 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi’nin bireylere ve kurumlara kredi danışmanlığı hizmeti veren girişimi olarak karşımıza çıkan İnteraktif Kredi, yatırım aldığını duyurdu. Girişim tarafından paylaşılan bilgilere göre İnteraktif Kredi, Sertaç Özinal ve Alesta Yatırım’dan 8 milyon TL değerleme ile yatırım aldı.

Alınan yatırım miktarının açıklanmadığını da ekleyelim. Borç - alacak ilişkisi içerisindeki tarafların güven içerisinde ticaret yapmalarını sağlamak amacıyla kullanıcılarına kredi danışmanlığı hizmetleri sağlayan İnteraktif Kredi, 2015 yılında hizmet vermeye başladı.

Kredi Raporu üzerinden hizmet vermeye başlayan İnteraktif Kredi girişiminin 2019 yılında ise Kira Raporu özelliğini sunduğunu da belirtelim. Alınan yeni yatırım İnteraktif Kredi'nin takımını güçlendirmesi ve ürünlerini bir an önce pazara sunabilmesi için kullanılacak. İnteraktif Kredi'nin gelecek planları arasında ise Türkiye'nin ardından Türki Cumhuriyetler ve Orta Doğu’da hizmet sunmak yer alıyor.

Alesta Yatırım ile tanışmalarının İTÜ Çekirdek Demoday günleri sayesinde olduğunu dile getiren İnteraktif Kredi kurucu ortağı Cesur Ölçenoğlu, pandemi döneminde dijital olarak gerçekleştirdikleri sunumlarında Alesta Yatırım ile birlikte 7 yatırımcı daha ilgi gösterdiğini paylaştı.

Yeni yatırımcıları olan Sertaç Özinal ve Alesta Yatırım'ın aralarına katılması ile birlikte çok daha güçlü hissettiklerini sözlerine ekleyen Ölçenoğlu, İTÜ Çekirdek ekibine ve yatırımcılarına onlara duydukları güven ve verdikleri destekler için ayrıca minnet duyduklarını da dile getirdi. Son olarak İnteraktif Kredi kurucu ortağı Cesur Ölçenoğlu'nun Webrazzi Summit 2020 konferansımızın konuşmacıları arasında yer aldığını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.