Yeni nesil dijital banka Starling, 376 milyon dolar yatırım aldı

Starling, D serisi yatırım turunda 376 milyon dolarlık yatırım aldı. Alınan yatırım ile birlikte şirketin değerlemesinin 1,9 milyar dolara ulaştığını da ekleyelim.
Yeni nesil dijital banka Starling, 376 milyon dolar yatırım aldı

Challenger bank olarak da bilinen yeni nesil dijital banka olma hedefi ile yola çıkan Starling, özellikle gençlere yönelik ürünler geliştiren bir girişim olarak karşımıza çıkıyor. Birleşik Krallık merkezli dijital banka Starling, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Starling, D serisi yatırım turunda 376 milyon dolarlık yatırım aldı. Alınan yatırım ile birlikte şirketin değerlemesinin 1,9 milyar dolara ulaştığını da ekleyelim. Yatırımdan önce ise şirketin değerlemesi 1,3 milyar dolar seviyelerindeydi.

Starling tarafından aktarılan bilgilere göre 376 milyon dolarlık D serisi yatırım turu Fidelity Investments liderliğinde gerçekleşti. 376 milyon dolarlık yatırım turunda Fidelity Investments'ın haricinde Qatar Investment Authority, Railpen ve Millennium Management da katıldı.

Girişim tarafından aktarılan bilgilere göre Starling'in halihazırda karlı bir şirket olduğunu da ekleyelim. Starling geçtiğimiz Ocak ayında 16,6 milyon dolar gelir elde etti. Bir önceki yılın Ocak ayı ile kıyaslandığında yüzde 400 oranında bir büyüme yaşandığını da belirtelim. 

2017 yılında Anne Boden tarafından kurulan Starling platformunda şu an için 2 milyonu aşkın hesap bulunuyor. Monzo, N26 ve Revolut gibi önemli rakiplere sahip olan Starling, kullanıcılarına mobil banka uygulamasının yanı sıra fiziksel banka kartı da sunuyor.

Alınan yatırım ile ilgili açıklamalarda bulunan Starling kurucusu ve CEO'su Anne Boden, aldıkları yatırımı Avrupa'da büyümek ve çeşitli satın almalar gerçekleştirmek için kullanacaklarını da paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.