Fibabanka, Finberg ile ilk yurt dışı yatırımını 1 milyona yakın kullanıcısı olan Invstr’a yaptı

Fibabanka, Fiba Grubu’nun 2018 yılında hayata geçirdiği yatırım ve finansal teknoloji girişimi Finberg ile dünyanın birçok ülkesinden 1 milyona yakın kullanıcısı olan Invstr’a yatırım yaparak ilk yurt dışı yatırımını gerçekleştirmiş oldu.
Fibabanka, Finberg ile ilk yurt dışı yatırımını 1 milyona yakın kullanıcısı olan Invstr’a yaptı

Fibabanka, Fiba Grubu’nun 2018 yılında hayata geçirdiği yatırım ve finansal teknoloji girişimi Finberg ile dünyanın birçok ülkesinden 1 milyona yakın kullanıcısı olan Invstr’a yatırım yaparak ilk yurt dışı yatırımını gerçekleştirmiş oldu. Invstr, bireylerin oyun ve eğitimlerle yatırım dünyasını öğrenmelerini ve buna göre yatırım yapmalarını sağlıyor.

Invstr, Fantasy Finance® ile herhangi bir risk içine girmeden yatırım alanında hisse senetlerinden kripto paralara kadar birçok konunun öğrenilmesini sağlıyor. Invstr, kendini gerçek dünyada yatırıma geçmeye hazır hisseden kullanıcılara 1 dolar gibi düşük bir tutarla yatırım fırsatı sunuyor. Platform, finansal bilgiye erişimi demokratikleştirmeyi ve finansal okur yazarlığı yaymayı amaçlıyor.

Finberg’in yurt dışı açılımı ile ilgili açıklama yapan Fibabanka Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi, Finberg Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Mert, büyüme stratejilerine uygun olarak Finberg ile yeni alanlara girmeyi hedeflediklerini ve yurt dışındaki finansal ürünlere entegre projeler sunan girişimleri de destekleyeceklerini belirtti. Mert, Finberg ile sadece yatırım yaparak değil, sektörden çeşitli girişimleri de bir araya getirerek ekosistemi büyütme gayretinde olduklarını ve yurt dışında Finberg ile yaptıkları bu yatırımın hem eriştikleri ekosistemi genişletmek hem de ülkedeki yatırımlara bilgi, tecrübe ve network aktarımı açısından çok önemli bir adım olduğunu söyledi.

Birleşik Ödeme, Getir, BizimHesap gibi yatırımları bulunan Finberg’in Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Elgin, şu ifadeleri kullandı:

Son dönemde yatırım teknolojilerine yönelik ilgiyi heyecanla takip ediyorduk. Pandemi dönemi öncesinde başlayan yatırım araçlarına ilgi pandemi döneminde katlanarak arttı. İnsanların yatırım dünyasına giriş bariyerini düşürmek çok önemli ama bu alanda inanılmaz bir bilgi eksikliği de var. Invstr, sadece bir yatırım platformu olarak değil, insanlara sunduğu eğitim olanakları ve kullanıcı deneyimiyle dikkatimizi çekti.

Invstr Kurucusu Kerim Derhalli de Finberg’in şirketlerine yatırımı ile ilgili şöyle konuştu:

Invstr olarak, Finberg'i yatırımcımız olarak aramızda görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Finberg’in desteği ile birinci sınıf Türk teknik uzmanlığını, finansal eğitimin yaygınlaştırılmasına yardımcı olmak ve daha akıllı yatırımları teşvik etmek üzere dünyanın geri kalanına ihraç ediyoruz. Finberg ekibiyle çalışmak bizler için büyük bir zevk.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.