Dijital dönüşüm danışmanlık şirketi Digitopia, ilk yatırımını Ahmet Bilgen'den aldı

Dijital dönüşüm danışmanlık şirketi Digitopia, “Dijital Olgunluk Endeksi” (DMI) hizmetini yurt dışına genişletmek ve dünya standardı haline getirmek için multi milyon dolarlık bir değerleme üzerinden ilk yatırımını aldı.
Dijital dönüşüm danışmanlık şirketi Digitopia, ilk yatırımını Ahmet Bilgen'den aldı

Henüz birinci yaşını tamamlayan dijital dönüşüm danışmanlık şirketi Digitopia, “Dijital Olgunluk Endeksi” (DMI) hizmetini yurt dışına genişletmek ve dünya standardı haline getirmek için multi milyon dolarlık bir değerleme üzerinden ilk yatırımını aldı. Digitopia ilk yatırımını, şirketi kuruluşundan beri yakından takip eden melek yatırımcılardan, Foriba’nın kurucusu ve teknoloji girişimcisi Ahmet Bilgen'den aldı.

Digitopia, kuruluşunun hemen ardından genel merkezini Londra’ya taşımıştı. Platform, her büyüklükteki şirketin dijital olgunluk seviyesini tespit edebiliyor; endüstriyel ve sistemsel bakış açısını dijital bir platforma çevirerek danışmanlığın dijitalleşmesini gerçekleştiriyor.

Aldıkları yatırımı değerlendiren Digitopia kurucu ortaklarından Kağan Şahin yatırımda Ahmet Bilgen isminin altını çiziyor: : "Danışmanlık şirketi olarak yatırım almak, hele bu kadar erken aşamada oldukça sıra dışı. Ahmet Bilgen’e vizyonumuza inandığı ve güvendiği için çok teşekkür ediyoruz. 2021 yılı itibarıyla Londra üzerinden önce Avrupa, sonra Orta Doğu, sonra da daha uzak diyarlara açılmayı planlıyoruz. Bu yatırım gücümüze güç, hızımıza hız katacak."

Bir diğer ortak Halil Aksu ise yatırım hakkındaki düşüncelerini şöyle ifade etti: "Dijital dönüşüm ile yatıyor, kalkıyoruz. Bu adeta bizim tutkumuz haline geldi. Müşterilerimize değer katmak, onların dijital dönüşüm yolculuğunda ilerlediğini görmek bizi fazlasıyla mutlu ediyor ve onurlandırıyor. Bunu dünya çapında yapmak ise ayrı bir deneyim ve başarı olacak. Ahmet Bilgen, Türkiye’ye geldiğimde ilk tanıştığım, SAP’de kariyerime birlikte başladığım can dostumdur. Foriba’nın temellerini de birlikte atmıştık. Onun başarılarıyla gurur duyuyoruz. Şimdi yolumuz yeni bir başlangıçla yeniden kesişti. Umuyorum ki Digitopia, Ahmet Bilgen’in tecrübesiyle birlikte bir başarıya daha imza atacaktır. Çok heyecanlıyız, çok sevinçliyiz."

Digitopia'ya yatırım yapan Foriba’nın kurucusu ve teknoloji girişimcisi Ahmet Bilgen ise bunları paylaştı: "Danışmanlık işini dijitale dönüştürmek müthiş bir vizyon. Kurucuları tanıyorum. Kurdukları ekip çok başarılı. Bu işi dünya çapında yapmak istemeleri de beni çok etkiledi.” diyen Ahmet Bilgen Digitopia’ya yaptığı yatırımla ilgili görüşlerini şu sözlerle açıkladı: “Danışmanlık işini olabildiğince yazılımla yapmak, onlara ciddi bir hız ve büyüme kazandıracak. Dijital dönüşüm de her sektörde, her şirketin gündeminde olduğuna göre, önlerinde dev bir pazar var. Onların büyüme serüvenine destek olmak benim için keyifli olacak. Dilerim ki birlikte çok başarılı oluruz ve farklı coğrafyalarda başarı öyküleri yazarız."

Digitopia, SabancıDX, Kibar Holding, A101, TAYSAD, TÜSİAD ve TÜBİTAK gibi şirket ve kurumlarla iş birliği yapıyor. Platform, yeni nesil yönetim danışmanlığı yaklaşımları ile, dijital dönüşümün tüm şirket çalışanları tarafından benimsenmesi, dönüşümün hızlanması ve başarıya ulaşması için müşterilerine yardımcı oluyor. Digitopia, “Dijital Olgunluk Endeksi Platformu” sayesinde Türkiye’de birçok firmanın dönüşümüne katkıda bulunuyor. Şirket, Türkiye'nin yanı sıra İngiltere, Avrupa ve Ortadoğu’da da faaliyet gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.