İnşaat alanlarını dronelar ile gözlemleyen TraceAir, 3,5 milyon dolar yatırım aldı

Girişim tarafından paylaşılan bilgilere göre söz konusu A serisi yatırım turu Londra merkezli XTX Ventures liderliğinde gerçekleşti.
İnşaat alanlarını dronelar ile gözlemleyen TraceAir, 3,5 milyon dolar yatırım aldı

İnşaatlara odaklanan bir girişim olarak karşımıza çıkan TraceAir, şirketlerinin kaliteyi ve maliyetlerini kontrol etmesini sağlayan bir bulut platformu olarak hizmet veriyor. Bugün paylaşılan bilgilere göre TraceAir, A serisi yatırım turunda 3,5 milyon dolar yatırım aldı.

Girişim tarafından paylaşılan bilgilere göre söz konusu A serisi yatırım turu Londra merkezli XTX Ventures liderliğinde gerçekleşti. 3,5 milyon dolarlık yatırım turuna XTX Ventures'ın haricinde Metropolis VC, Liquid 2 Ventures, GEM Capital, GPS Ventures ve Andrew Filev de katıldı. 

2015 yılında Dmitry Korolev tarafından Kaliforniya'da kurulan TraceAir, geçtiğimiz Şubat ayında drone yönetim aracını kullanıma sundu. Bu araç ile birlikte dronelar kullanılarak inşaat alanlarının havadan görüntüleri elde ediliyor ve bu görüntüler üzerinden detaylı analizler yapılabiliyor.

Yapılan analizler sonucunda inşaat alanında yapılan hatalar belirleniyor ve inşaat şirketleri bu sayede tasarruf sağlayabiliyor. Alınan 3,5 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte TraceAir'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 7 milyon dolara ulaştığını da ekleyelim. Şirketin diğer yatırımcıları arasında ise Sistema_VC, ENGEO, Independent Construction Co, PIKvc ve 500 Startups gibi önemli isimler yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.