E-ticaret teknolojisine yatırımlarla müşteri profiline özel teklifler sunmak daha kolay hale gelecek

İndirim dönemleriyle birlikte satışlar artmakta, ancak sadece kampanya sunulması da bir hijyen faktör haline geldi. Profile göre tekliflerle müşterinin memnuniyetine etki edecek farklı alanlar belirlenmesi alışverişleri daha hedefli hale getirebilir.
E-ticaret teknolojisine yatırımlarla müşteri profiline özel teklifler sunmak daha kolay hale gelecek

Yakın zamanda geride bıraktığımız Kara Cuma, Cyber Monday ve 11.11 gibi önemli günlerin e-ticaret açısından geri dönüşü Türkiye'de ve globalde tahminlerin de üzerinde gerçekleşti. Salgın nedeniyle öngörülerin belirsizleştiği, işsizlik, kur artışları ve ekonomik sıkıntılardan her ülkenin farklı ölçüde de olsa etkilendiği bu dönemde sepet tutarlarının artması en azından e-ticaret rakamlarını biraz olsun rahatlattı. 

Aralık sonu itibariyle daha çok artması tahmin eden e-ticaret satışlarında kampanya peşinde koşan alışverişçileri daha çok alışverişe tetikleyeceği gibi D2C girişimlerinin daha görünürde olması, Shopify gibi platformların daha çok büyümesi ve ihtiyaç dışı alışveriş sıklığının da daha çok artacağı düşünülmekte. Türkiye'nin toplam e-ticaret hacminin de büyük kısmını oluşturan bu dönemde tahminlere göre 30 milyar liralık alışveriş yapıldığı tahmin ediliyor

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.