Dijital bankacılık girişimi Monzo, 60 milyon euro yatırım aldı

Bu yeni yatırım ile birlikte Monzo'nun değerlemesi 1.2 milyar euro'ya ulaştı. Monzo, pandemi döneminde 125 milyon euro yatırım almayı başardı.
Dijital bankacılık girişimi Monzo, 60 milyon euro yatırım aldı

Monzo'nun gençlere yönelik ürünleriyle dikkat çektiğini sizlere farklı zamanlarda aktarmıştık. Birleşik Krallık merkezli girişim, yeni yatırım turunu 60 milyon euro ile kapattı. 

Bu yeni yatırım turu ile birlikte Monzo'nun değerlemesinin 1.2 milyar euro'ya ulaştığını belirtelim. Yatırım turuna girişime daha önce yatırım yapmış olan Goodwater'ın yanı sıra Deliveroo, Novator, Kaiser ve TED Global de katılım gösterdi. Novator'un aynı zamanda Stripe'ın da yatırımcı olması dikkat çekti.

Zira şirkete G serisinde yatırım yapanlar arasında Y Combinator, General Catalyst, Accel, Passion, Thrive ve Stripe da yer alıyordu. Yüksek profilli yatırımcıların ilgi odağı Monzo, pandemi döneminde 125 milyon euro yatırım almayı başardı.

Bu yıl 125 milyon sterlin topladık, güçlü bir organik büyüme yakaladık ve şu anda beş milyona yaklaştık, aynı zamanda Birleşik Krallık'ta en çok bankaya geçiş yapan ve genel hizmet açısından en yüksek puan alan ülke haline geldik. Bu haber, hem müşterilerimizin hem de yatırımcılarımızın Monzo'ya olan güvenini gösteriyor ”.

5 milyon müşteriye ulaşan Monzo, 60 binden fazla işletme tarafından tercih ediliyor. Girişimin 25 bin olan işletme sayısını 5 ay içinde 60 bine taşıması ise kaydedeğer bir gelişme. Monzo'nun ücretli ürünleri Monzo Plus ve Monzp Premium müşteri sayısı ise 100 binin üzerinde. 

Tüm bu olumlu gelişmelere karşın, Monzo'nun pandemi döneminde zorluk yaşayan şirketler arasında yer aldığını söyleyelim. Yaz döneminde 80 çalışanını işten çıkartmak durumunda kalan Monzo, Las Vegas merkezli müşteri hizmetleri ofisini de kapattı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.