Gojek, Telkomsel'den 150 milyon dolar yatırım aldı

Söz konusu 150 milyon dolarlık yatırım, 170 milyonu aşkın abonesi ile birlikte Endonezya'nın en büyük telekom operatörü olan Telkomsel tarafından yapıldı. 
Gojek, Telkomsel'den 150 milyon dolar yatırım aldı

Facebook ve PayPal'ın gıda dağıtımı ve mobil ödemeler sunan Endonezya merkezli Gojek girişimine yatırım yaptığını geçtiğimiz Haziran ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir haber ile karşımıza çıkan Gojek, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Gojek tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim 150 milyon dolarlık önemli bir yatırım aldı. Söz konusu 150 milyon dolarlık yatırım, 170 milyonu aşkın abonesi ile birlikte Endonezya'nın en büyük telekom operatörü olan Telkomsel tarafından yapıldı. 

Yapılan açıklamalara göre Gojek ve Telkomsel arasında yapılan anlaşmanın sadece yatırım odaklı olmadığını, anlaşma ile birlikte iki şirketin stratejik ortak olduklarını da ekleyelim. Paylaşılan açıklamada iki şirketin stratejik ortaklık ile Endonezya'da yaşayan milyonlarca kullanıcıya erişmek için iş birliği fırsatlarını birlikte keşfedecekleri de vurgulandı. 

Alınan yatırım ile birlikte Gojek girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım 3 milyar doları aşmış oldu. Hatırlatmak gerekirse 2020 yılının başında Gojek'in değerlemesinin 10 milyar dolar olduğu paylaşılmıştı. Alınan yeni yatırım sonrası şirketin değerlemesi ile ilgili ise herhangi bir bir paylaşılmadı.

Teknoloji dünyasının en önemli markalarından yatırımlar alan Gojek'in yatırımcıları arasında Telkomsel'in yanı sıra Facebook, Google, PayPal ve Tencent de yer alıyor. 170 milyonu aşkın kullanıcıya da sahip olan Gojek'in ilerleyen dönemde Alibaba'dan 3 milyar dolarlık bir yatırım alabileceği de konuşuluyor. Ekosisteminin en çok yatırım alan girişimlerinden olan Gojek ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.