Stripe kullanan girişimlere SaaS gösterge paneli geliştiren Baremetrics, Xenon Partners tarafından 4 milyon dolara satın alındı

Baremetrics, girişimin kurucusu Josh Pigford'un bir blog yazısı üzerinden yaptığı açıklamaya göre, Xenon Partners tarafından 4 milyon dolar karşılığında satın alındı.
Stripe kullanan girişimlere SaaS gösterge paneli geliştiren Baremetrics, Xenon Partners tarafından 4 milyon dolara satın alındı

Düzenli Webrazzi okuyucularının daha önceki haberlerimizden hatırlayacağı Baremetrics, girişimin kurucusu Josh Pigford'un bir blog yazısı üzerinden yaptığı açıklamaya göre, Xenon Partners tarafından 4 milyon dolar karşılığında satın alındı.

Baremetrics, sanal POS hizmetini Stripe üzerinden alan şirketler için bir tür gerçek zamanlı analitik hizmeti sunuyor. Özetle; Stripe kullanan girişimler için gerçek zamanlı olarak gelir, kar, masraflar, kullanıcı başına ortalam gelir, toplam müşteri sayısı, iadesi yapılan ödemeler ve başarısız olan ödeme işlemleri gibi çok sayıda veriyi bir panel üzerinde topluyor.

7 yıl önce Baremetrics'i hayata geçiren Josh Pigford, özellikle son dönemde, şirketin kurucusundan ziyade yöneticisi şeklinde yol izlediğini söylüyor. Her ne kadar Baremetrics, büyüme konusunda istikrarlı olsa da Covid-19 döneminde işlerin biraz daha zorlaştığından bahsediyor. Pigford, geçtiğimiz sonbaharda Xenon Partners'tan bir e-posta aldığını ve bu dönemin şirketi satmak için "doğru" zaman olduğunu anladığının altını çiziyor. 

Kendisini bir yöneticiden ziyade, girişimci olarak gördüğünü belirten Pigford, her zaman için yeni yazılımlar geliştirmenin, projeler ortaya çıkarmanın kendisi için daha önemli olduğunu söylüyor ve şirketin satılmasında bu hislerin payının büyük olduğunu öngörmek mümkün.

Pigford, şirketin 4 milyon dolara satılmasının birçokları için "düşük bir ücret" olarak nitelendirileceğini; teknoloji dünyasında satın alımların daha yüksek meblağlarla gerçekleştiğini bildiğini belirtiyor. Ancak daha yüksek meblağlar söz konusu olduğunda, kendisinin de şirkette en az 3-4 yıl daha yönetici olarak kalması gerektiğini ve bunu istemediğini söylüyor. Kısacası Pigford, şirketin satışından müthiş bir kar elde etmediğini açıklıyor. Daha yüksek bir meblağ için pazarlık yapabilecek fırsatı varken, kendisinin şirketten ayrılmasının şirket için asıl yenilik olacağını da sözlerine ekliyor. 

Daha önce General Catalyst ve Bessemer'den yatırım alan şirket, bu şirketlere yatırım sırasında verdiği sözlerin tutulamadığını ve istenen büyümenin gerçekleşmediğini; bu nedenle bu şirketlerden, satın alma sonrasında verdikleri parayı geri almalarını istediğini belirtiyor. Ancak şirketlerin bunu kabul etmediğini hatırlatalım.

Pigford, satın alma sonrasında Baremetrics'in kısa bir süre içinde yeni bir ürüne entegre edilmeyeceğini veya kapatılmayacağını; Xenon Partners'ın ürünü geliştirmeye odaklanacağı söylüyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.