Yapay zeka tabanlı trend tahminleme platformu T-Fashion, 2 milyon dolar değerleme ile ilk yatırımını aldı

Webrazzi Arena 2019 girişimlerinden; moda ve tekstil sektöründe faaliyet gösteren oyunculara yapay zeka tabanlı özelleştirilmiş moda trend tahminleri sunan T-Fashion, 2 milyon dolar değerleme ile tohum öncesi yatırım aldı.
Yapay zeka tabanlı trend tahminleme platformu T-Fashion, 2 milyon dolar değerleme ile ilk yatırımını aldı

Webrazzi Arena 2019 girişimlerinden; moda ve tekstil sektöründe faaliyet gösteren oyunculara yapay zeka tabanlı özelleştirilmiş moda trend tahminleri sunan T-Fashion, 2 milyon dolar değerleme ile tohum öncesi yatırım aldı.

Yiğit Alp Elmas, Mehmet Ali Peker ve Furkan Kınlı tarafından kurulan T-Fashion, müşterilerinin doğru moda ürününü doğru zamanda üretmesi ve satın alması için firmalara özelleştirilmiş moda analizleri ve trend öngörüleri sunuyor. Firmaların kendine has hedef kitlesi ve marka DNA’sını göz önünde bulundurarak sosyal medya üzerinden milyonlarca paylaşımı analiz ediyor. Analiz ettiği her bir fotoğraftan yaş, cinsiyet, lokasyon, kıyafet, stil, renk ağırlıkları gibi yüze yakın özelliği yapay zeka ile algılıyor. Elde edilen veriler doğrultusunda gelecek yıl içerisinde nelerin trend olacağı, markanın hedef kitlesinin hangi tür ürünlere daha çok ilgi göstereceği gibi öngörüleri platformunda müşterilerine sunuyor.

T-Fashion, firmaların hedef kitlelerine yönelik sunduğu öngörülerle tekstil ve moda firmalarının doğru ürünü, doğru zamanda, doğru miktarda üretmesine yardımcı oluyor. Böylece firmalar stok fazlası ürünlerden kaçınırken satış oranlarını artırıyor.

T-Fashion’ı rakiplerinden ayıran önemli faktörlerden biri de yaptıkları analizleri sosyal medya üzerinden gerçekleştirmeleri. T-Fashion, moda sektöründeki firmaların stok fazlası ürünlerden kaçınmasına ve hedeflenen son kullanıcılara hitap eden ürünler çıkarmasına destek olmak adına sosyal medyanın gücünü kullanıyor.

Hedef: Modanın merkezi olan Fransa ve İtalya gibi marketlere açılmak

Geçtiğimiz ay T-Fashion, moda ve perakende teknolojileri alanında her sene tüm dünyadan 10 girişim kabul eden Paris merkezli IFA Paris Foundry hızlandırma programına kabul aldı. Türkiye’deki müşterilerine yeni hizmet vermeye başlayan T-Fashion, önümüzdeki aylarda Foundry ile birlikte modanın merkezi olan Fransa ve İtalya gibi marketlere açılmayı hedefliyor.

Şirketin kurucularından Yiğit Alp Elmas konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız projemizin haberlerini herkes ile paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Moda sektöründe karar alıcılara en fazla getiriyi elde etmelerine yardımcı olmaları dışında özellikle döngüsel ekonomi hedeflerine ulaşmalarında yardımcı oluyoruz.

T-Fashion, geçtiğimiz aylarda dünyada renk standartları alanında otorite olan Pantone ile global bir işbirliği anlaşmasına imza attı. Yakında duyurulacak bu iş birliği kapsamında teknik ve pazarlama alanlarında birlikte çalışan T-Fashion ve Pantone, müşterilerine üretimden satışa kadar uçtan uca bir deneyim yaşatmayı hedefliyor.

T-Fashion'ın kurucularından Mehmet Ali Peker, yapay zeka alanında güçlü bir ekipleri olduğunu; gelenekselleşmiş trend tahminlerini 21. yüzyıl standartlarına taşıyarak tasarlayan, üreten, satan tüm müşterilerine değer kattıklarını söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.