Sene sonu indirim dönemi satışlarında artış tahminleri devam etmekte

Salgına karşılık devam eden perakende satışları bu seneki ekonomik sıkıntılara göre artış eğilimi göstermekte.
Sene sonu indirim dönemi satışlarında artış tahminleri devam etmekte

Black Friday ve diğer indirim sezonlarının yaklaşmasının perakende sektörünün yaşadığı sorunları azaltması bekleniyor. Online satışlardansa yüz yüze perakendenin daha çok etkilendiği salgın döneminde müşterilerin ilk dönemde yaşadıkları kapanma dönemi ile korku geçtikten sonra eski alışveriş alışkanlıklarına tam olarak dönmeseler de yeni rutinler geliştirdiklerini biliyoruz. Geçici mağaza kapanmaları, salgının yarattığı işsizlik ve daha az harcama eğilimi ile TOBB'un yaptığı bir araştırmaya göre Mart - Mayıs ayları arasında harcamalar Türkiye'de %10 civarında daralırken, Haziran ve Ağustos aylarında bir önceki seneye göre neredeyse %20 arttı. Bu nedenle önümüzdeki indirim dönemlerinde de geçtiğimiz senelerdeki gibi artış gözlemleyeceğimizi, hatta ilk defa kullanılan kredi kartı sayısının da beklentilerin üzerinde olacağını tahmin etmekteyiz. 

Sadece perakendecilerin değil ödeme sistemlerinin de faydalandığı son dönemle birlikte online alışverişlerin daha da artacağı kesin. Kur farkını da düşündüğümüzde önümüzdeki Black Friday ve diğer Kasım ayı indirimleriyle birlikte bu sene ABD'deki tatil sezonundakine benzer bir satış artışı yaşayacağımızı tahmin etmekteyiz. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.