T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm ofisinden abonelik iptali hizmeti

Kullanıcılar artık mobil ve internet abonelik iptallerini bayiye gitmeden e-devlet üzerinden dijital ortamda gerçekleştirebilecek.
T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm ofisinden abonelik iptali hizmeti

Cumhurbaşkanlığı dijital dönüşüm ofisi bugün paylaştığı bir tweet ile abonelik fesih işlemlerini e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebileceğini açıkladı. Kullanıcılar artık mobil ve internet abonelik iptallerini bayiye gitmeden dijital ortamda gerçekleştirebilecek.

Digitürk ya da Superonline gibi şirketler uzun süredir abonelik iptalinde faks gibi artık kullanılmayan yöntemlere başvurmamızı isteyebiliyordu. Bu yeni özellik sayesinde, haftalar alan ve defalarca müşteri hizmetleriyle konuşmayı gerektiren abonelik iptalleri dijital dönüşümden nasibini aldı. 

Bu arada hizmetten faydalanabilmek için kimlik doğrulaması yapmanız gerektiğini de belirtelim. Kimlik doğrulaması yapmak isteyenler Mobil İmza, Elektronik İmza, T.C. Kimlik Kartı veya Banka yöntemlerinden herhangi birini tercih edebilir. 

Twitter'da heyecanla karşılanan özellik, şu an zaman zaman kimlik doğrulama aşamasında takılsa da; bunu yoğun taleple ilişkilendirmek mümkün. İlerleyen dönemde daha işlevsel bir şekilde kullanılabileceğini söyleyebiliriz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.