Elektrikli otobüs üreticisi Proterra, 200 milyon dolar yatırım aldı

Elektrikli otobüs ve pil üreticisi olarak karşımıza çıkan Proterra, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.
Elektrikli otobüs üreticisi Proterra, 200 milyon dolar yatırım aldı

Elektrikli pillerle çalışan şehir otobüsleri üreten bir girişim olan Proterra'nın 100 milyon dolar yatırım aldığını geçtiğimiz yıllarda sizlere aktarmıştıkElektrikli otobüs ve pil üreticisi olarak karşımıza çıkan Proterra, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Paylaşılan bilgilere göre Proterra, Cowen Sustainable Investment Advisors liderliğinde 200 milyon dolar yatırım aldı. Cowen Sustainable Investment Advisors'ın haricinde Soros Fund Management, Generation Investment Management ve Broadscale Group da yatırıma katıldı.

Alınan 200 milyon dolarlık yatırımın 150 milyon doları Cowen Sustainable Advisors, kalan 50 milyon doları ise Soros Fund Management, Generation Investment Management ve Broadscale Group tarafından yapıldı. Proterra tarafından paylaşılan bilgilere göre 200 milyon dolarlık yatırım batarya ve elektrik aktarım teknolojilerinin Ar-Ge çalışmaları için kullanılacak. Proterra tarafından üretilen tamamen elektrikli otobüslerin tam şarj ise 560 km'lik menzil sunduğunu da ekleyelim.

2004 yılında Dale Hill ve Ryan Popple tarafından San Francisco'da kurulan Proterra, bugüne kadar yaklaşık 1 milyar dolar yatırım almayı da başardı. Proterra'nın yatırımcıları arasında ise G2VP, Kleiner Perkins Caufield & Byers, Constellation Ventures, Mitsui & Co., BMW i Ventures, Edison Energy, the Federal Transportation Administration, General Motors’un yatırım kolu ve Tao Capital Partners da yer alıyor.

En son 2019 yılının Ağustos ayında yatırım alan Proterra'nın değerlemesi ise PitchBook'un verilerine göre 2019 yılının Ağustos ayında 1,1 milyar dolar seviyelerindeydi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.