Lonca Girişimcilik Merkezi'nin beşinci dönem Demo Day'inde sunum yapan girişimler

Lonca Girişimcilik Merkezi'nin beşinci döneminde karşımıza çıkan girişimlerden AlmanPay, Akıllıfon, Çember, Jetlexa, Ayonvi, Wallids, Goldtag ve StrixEye fiziksel sunum yaparken, Preticks'in de önceden hazırlanmış sunumu izletildi.
Lonca Girişimcilik Merkezi'nin beşinci dönem Demo Day'inde sunum yapan girişimler

Teknoloji odaklı ve ölçeklenebilir fikirlerin ortaya çıkarılması, desteklenmesi ve ticari projeler haline gelmesine yardımcı olmak amacıyla Kuveyt Türk tarafından kurulan Lonca Girişimcilik Merkezi, yüzlerce başvuru arasından seçtiği 9 girişimden oluşan yeni ekiplerle beşinci dönemine, geçtiğimiz haziran ayında başlamıştı. Bugün ise Lonca Girişimcilik Merkezi'nin beşinci dönem mezunlarını verdi.

Lonca Girişimcilik Merkezi'nin beşinci dönemine, bilhassa “FinTech” kategorisinde ödeme sistemleri, blockchain, dijital cüzdan, mobil POS, API bankacılığı, bireysel finans yönetim araçları, finansal karşılaştırma hizmetleri, robot teknolojileri, hukuk ve sigorta teknolojileri, karar destek teknolojileri üzerine girişimler seçilmişti.

Bugün gerçekleşen Demo Day, Lonca Girişimcilik Merkezi Kurucu Koordinatörü Lokman Ökten'in konuşması, Kuveyt Türk Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yılmaz'ın açılış konuşması ve Dr. Sertaç Doğanay'ın sunumuyla başladı. Yılmaz'ın akabinde Lonca Girişimcilik Merkezi'nin beşinci döneminde karşımıza çıkan girişimlerden AlmanPay, Akıllıfon, Çember, Jetlexa, Ayonvi, Wallids, Goldtag ve StrixEye fiziksel sunum yaparken, Preticks'in de animasyon videosu izletildi.

Lonca Girişim Merkezi’nin beşinci döneminde yer alan 9 girişim ve girişimlerin faaliyet alanları ise şu şekilde:

StrixEye: Bir web uygulamasına gelen tüm istekleri gerçek zamanlı olarak analiz edip anomali tespiti yapan ve ürettiği bulguları bir monitoring servisi olarak sunan bir PaaS ürünü. Girişim tüm siber güvenlik girişimlerini rakibi olarak görüyor. StrixEye'ın müşterileri arasında Kuveyt Türk ve bazı e-ticaret siteleri de bulunuyor. Girişim uluslararası alanda ilerlemek için portföyüne daha fazla isim eklemek istiyor.

Çember: Birikim yapmak isteyen insanları bir araya getirerek ortak bir hedef için para biriktirmelerini sağlayan bir sosyal birikim uygulaması. Çember uygulaması ile kullanıcı, aylık ne için ve ne kadar birikim yapmak istediğine karar veriyor; çember oluşturup istenilen kişiler davet ediliyor ve çembere katılıyor. Sonunda ise aylık biriken para, tıpkı bir altın günmüş gibi o ay belirlenen kişiye gidiyor.

Ayonvi: Marketlerde, akıllı alışveriş arabasıyla ürünleri kolayca okutup kasaya gitmeden ödeme yapmayı sağlayan bir uygulama. Ayonvi ile alışveriş için akıllı sepetlerden birini almak, ürünü sepete atarken barkodunu okutmak yeterli oluyor. Eğer üründen vazgeçilirse de yeniden barkod okutuluyor. Böylelikle kasada ürün okutmaya da gerek kalmıyor ve alışveriş daha pratik bir şekilde tamamlanıyor. Ayrıca aranılan ürünün yeri markette bulunmuyorsa Ayonvi o konuda da yardımcı oluyor.

Akıllıfon: Yapay zekâ tabanlı portföy optimizasyon ve robo danışmanlık platformu. Yatırım tavsiyesine ihtiyaç duyan kişilerin büyük bir kısmı yüksek ücretler nedeniyle danışmanlardan yatırım tavsiyesi alamıyor. Bunun yerine tanıdıklarından, sosyal medya vb. mecralardan danışmanlık almak durumunda kalıyorlar. Akıllıfon sunduğu hizmetle bu sorunu ortadan kaldırmayı hedefliyor. Özetle girişim, yatırımcıların risk profili ve beklentileri doğrultusunda algoritmalara dayalı olarak yatırımcıya özel optimal varlık dağılımı sunan, portföyleri anlık olarak izleyen ve yöneten bir robo danışmanlık teknolojisi sunuyor.

Goldtag: Uygun fiyatla altın alım-satımı, diğer kullanıcılara kolayca altın transferi yapma ve özel günler için etkinlik oluşturup altın hediye gönderimine imkan sağlayan dijital bir kuyumcu. Goldtag, eski geleneklerle yeni gelenekleri bir araya getiriyor. Banka fark etmeksizin platforma üye olabiliyor ve 7/24 altın transferi yapabiliyorsunuz. Goldtag ile yardım kuruluşlarına altınla bağış yapılabiliyor. Girişim, transfer ücretleri, alım satım komisyonları ve likiditeden gelir elde ediyor.

Wallids: Bulut tabanlı olup yapay zekâ algoritmasıyla çalışan bir siber güvenlik yazılımı. Bulut tabanlı bir platform olarak işlem yapan Wallids, sisteme yapılan istekleri ve çıktıları analiz ediyor. Herhangi bir siber saldırı anında sistem yöneticilerini bilgilendiren Wallids, aynı zamanda da saldırıları etkisiz hale getirerek veri kaybını önlüyor. Wallids tarafından paylaşılan bilgilere göre platform, saldırıların yüzde 99'unu tespit edip, önlemeyi amaçlıyor.

AlmanPay: İnternet üzerinden yapılan ödemelerin ve aboneliklerin güvenli bir şekilde yönetilmesini sağlayan harcama yönetim platformu. Tanımlı kartınız üzerinden dilediğiniz kadar sanal kart açabiliyorsunuz ve abonelik ödemeleri bu kartlarla gerçekleşiyor. Ortak abonelikler için ortak sanal kart da açılabiliyor. Oluşturduğunuz sanal kartları istediğiniz zaman iptal edebiliyor veya kartların limitini de değiştirebiliyorsunuz. 

Jetlexa: Sıklıkla ihtiyaç duyulan hukuki belgelerin hazırlanmasını otomatikleştiren sözleşme otomasyon yazılımı. Şirketlerin var olan sözleşmelerinin hazırlanmasını otomatikleştirmekle birlikte sözleşmelerin dijital ortamda kolayca yönetilmesini sağlayan Jetlexa, şirketler için pek çok özellik sunuyor. Jetlexa tarafından sunulan hizmetler arasında akıllı sözleşme şablonları kütüphanesi, şablon otomatikleştirme, toplu sözleşme oluşturma, sözleşmeler üzerinde ortak çalışma imkanı, sözleşme versiyonlama ve onaylama, entegrasyonlar (E-imza, E-posta, Office 365) bulunuyor.

Preticks: Finansal haberleri makine öğrenmesiyle sınıflandıran ve artması öngörülen şirket hisselerinin mobil bildirimlerle kullanıcılara haber verilmesini sağlayan bir servis.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.