Online bitki mağazası Bloomscape, 15 milyon dolar yatırım aldı

Canlı bitkileri seralardan müşterilerin evlerine taşıyan bir girişim olarak faaliyet gösteren Bloomscape, General Catalyst'in liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 15 milyon dolar yatırım aldı.
Online bitki mağazası Bloomscape, 15 milyon dolar yatırım aldı

Canlı bitkileri seralardan müşterilerin evlerine taşıyan bir girişim olarak faaliyet gösteren Bloomscape, General Catalyst'in liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 15 milyon dolar yatırım aldı. Annox Capital'dan Bob Mylod, Booking Holdings eski yöneticisi ve Home Depot yönetim kurulu üyesi Jeff Boyd, Seventh Generation ve Burt’s Bees CEO'su John Replogle'in yanı sıra Revolution Ventures ve Ludlow Ventures yatırım turuna katılan diğer isimler olarak açıklandı.

General Catalyst'in kurucu ortağı ve genel müdürü Joel Cutler ve Annox Capital Management'ın yönetici ortağı Bob Mylod, turun bir parçası olarak Bloomscape'in yönetim kuruluna katılacak. Bloomscape'in bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı ise 24 milyon dolara ulaştı.

2018 yılında Justin Mast tarafından kurulan Bloomscape, bitkilerin ve saksıların doğru sıcaklıkta güvenli bir şekilde tutulduğu fabrika paketleme teknolojisinin parçaları için bir patent başvurusunda bulundu. Bloomscape CEO'su Justin Mast, aynı zamanda nakliye sırasında toprağı daha iyi bir arada tutan ve kökleri daha iyi koruyan bir maddeye sahip tescilli bir toprak karışımı kullanıyor. 

Buna ek olarak bitkiler, seradan doğrudan müşteriye gönderildiği için son kullanıcıya ulaştığında daha sağlıklı oluyorlar. Çünkü normal şartlarda bitkiler, bir müşterinin evine gönderilmeden önce seradan büyük bir mağazaya ortalama 4 haftada ulaşıyor. Şirket ayrıca bölgesel sipariş karşılama stratejisini, transit sürelerini daha da kısaltacak yerelleştirilmiş merkezleri ve sistemleri içerecek şekilde geliştirmek için de çalışıyor.

Yeni yatırımla birlikte Bloomscape, bitki bakım uygulaması Vera'yı satın aldı. Ancak bu satın almanın bedeline ilişkin herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Anlaşmanın yalnızca Vera'nın teknolojisi için olduğu, uygulamayı geliştiren ekip için olmadığı belirtildi. Vera, müşterilere bitki bakımı ipuçları, içerik, sorun giderme, sulama hatırlatıcıları ve daha fazlasını sağlıyor. Bloomscape, müşterilerle daha iyi bağlantı kurmak; kendi bitki bakımı içeriğini ve kaynaklarını entegre etmek için uygulamadan yararlanmayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.