5G planlarında OTT servisleri ile bundle'lar öne çıkabilir

5G adaptasyonu henüz Türkiye'de tamamlanmamış olsa da AT&T, Verizon ve T-Mobile gibi operatörlerin medya paketleri ile öne çıktığını görmekteyiz.
5G planlarında OTT servisleri ile bundle'lar öne çıkabilir

AT&T, Unlimited Your Way isimli 5G paketlerini duyurdu. Müşterilerine fiyat ve ek faydalar açısından esneklik sunan tarifeler 3 farklı data paketi, aile planları ile de birleştirilebiliyor. Sınırsız paketlerle kota dolduktan sonra bant genişliğinin düşmesi de tarifelere göre değişiyor - hotspot ve premium olarak ayrılan iki farklı data limiti de paketlere göre farklılaşmakta.

Yüksek fiyatlı tarifelerde HBO Max içeriklerini de sunan AT&T, operatörlerin 5G ile sunacakları sınırsız paketlerde nasıl farklılaşacağının da bir örneği. Aile planı opsiyonu ile farklı paketlerin aynı grupta birleştirilmesi de müşterinin tarife seçeneği konusunda kendi inisiyatifini kullanmasına olanak sağlayarak daha çok özgürlük sunuyor. Kotalı paketlerin 5G bağlantısı ile müşteriye çok fazla ekstra kullanım ücreti yansıtılması ihtimali yüksek olduğu için 5G paketlerinde kota dolduktan sonra sadece hızın düşmesi paketlerin kullanımı açısından anlamlı görünüyor. Operatörler 5G ile farklı ihtiyaç ve fiyat hassasiyetine göre paketler çıkartacaktır ancak ilk etapta paket çeşitliliğinden çok müşterinin 5G kullanımı ile neler yapabileceğini öğreneceği baz tarifeler olması seçimi kolaylaştırabilir - AT&T örneği bu açıdan hem anlaşılması kolay hem de seçim imkanı sunan bir tarife matriksi olarak değerlendirilebilir. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.