Otonom teslimat robotları geliştiren yerli girişim: Delivers.ai

Merkezi bir filo yönetim altyapısı ile çalışan Delivers.ai, online yemek siparişi platformlarına ve restoranlara hizmet vererek yerel teslimatın daha hızlı ve uygun maliyetli olmasını hedefliyor.
Otonom teslimat robotları geliştiren yerli girişim: Delivers.ai

Elektrikli otonom robotlar ile yemek ve market alışverişlerinin temassız olarak teslimatını gerçekleştiren bir girişim olarak karşımıza çıkan Delivers.ai, 6 aylık çalışmanın sonucunda geçtiğimiz Ağustos ayında kuruldu. Ali Kutay Yarali ve Oral Yigitkus tarafından kurulan girişim, şu an için 10 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. 

Merkezi bir filo yönetim altyapısı ile çalışan Delivers.ai, otonom robotik araç ağı ile online yemek siparişi platformlarına, marketlere ve restoranlara hizmet vererek yerel teslimatın daha hızlı, hijyenik, akıllı, risksiz ve uygun maliyetli olmasını hedefliyor.

Simülasyon ortamında otonom navigasyon altyapısı ile çalışan bir robot geliştiren Delivers.ai, 2020 yılının sonunda bu robotun İstanbul sokaklarında olmasını hedefliyor. Delivers.ai'ın robotu İstanbul'un yanı sıra Avrupa'da Barselona ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde ise Dubai'de kullanılacak. 

Delivers.ai, Türkiye ve Avrupa'da otonom ve temassız teslimatlar gerçekleştirerek 1,6 km çapında gerçekleşen tüm teslimatları otomatikleştirmeyi hedefliyor. Tamamen otonom bir teslimat robotu yaparak ve lisanslı yazılımlar yerine kendi yazılımını kullanarak rakiplerinin önüne geçmeyi hedefleyen Delivers.ai, üreteceği robotların özellikle yurt dışındaki rakiplerine oranla daha uygun fiyatlı çözümler sunmasını planlıyor.

Delivers.ai'ın robotları bulunduğunuz şehrin kaldırımlarında tıpkı bugünlerde elektrikli scooterların bulunduğu gibi bekliyor olacak. Sipariş geldiği zaman özel bir optimizasyon algoritması ile en yakın restoran veya süpermarketten sipariş edilen ürünü teslim alacak olan robotlar, kullanıcının kapısına kadar ürünü götürecek. Delivers.ai'ın ürettiği robotları satmayacağını ve gerçekleşen teslimat başına ücret alacağını da ekleyelim.

Avrupa'da teslimat robotu konusunda, ticari olarak markete ilk giren lider firma olmayı hedefleyen Delivers.ai, 2021 yılının sonunda tamamen otonom teslimat robotu ile Avrupa’da 100 robotluk bir filo kurmayı ve Avrupa’da iki lokasyonda ofis açmayı da planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.