Wikipedia 10 yıl sonra ilk defa tasarımını yeniliyor

Wikipedia 2021'in sonuna kadar logonunu konumu, açılır kenar çubuğu, yeni dil özellikleri ve arama odağındaki yeniliklerle karşımızda olacak.
Wikipedia 10 yıl sonra ilk defa tasarımını yeniliyor

20 yıldan fazla bir süredir internetin bilgi kaynağı olarak konumlanan Wikipedia, 10 yıldan sonra ilk kez tasarımını değiştirmeye hazırlanıyor.  Wikipedia, paylaştığı MediaWiki gönderisinde yapacağı tüm değişiklikleri şimdiden platformun yazarları ve okurlarıyla paylaştı.

Paylaşılan özelliklerin bir kısmı Temmuz ayından bu yana kademeli olarak hayata geçiriliyor. Yapılan tasarım değişiklikleri arasında, logonun konumu, açılır kenar çubuğu, içerik genişliğini sınırlama ve arama çubuğunun yerini değişitirme gibi başlıklar yer alıyor. 

Site ve Makale başlıklarını da sayfanın başına sabitleyen platfrom, kullanıcıları site içinde arama yapmaya teşvik ediyor. Arama odağındaki geliştirmeler bununla sınırlı değil. Wikipedia arama yapanların karşısına önerilerle de çıkmaya başlayacak. 

Wikipedia ayrıca içeriklerin üzerine eklediği dil butonuyla içeriğin farklı dillerdeki versiyonuna erişmeyi kolaylaştırıyor. Kullanıcılara özel açılır menüye yeni seçenekler ekleyen platform, makale özelinde sunduğu araçların görünümünü yeniliyor. Sayfaların içindekiler bölümünü, açılır bir menü şeklinde sayfanın başına yerleştiren Wikipedia, kullanıcıların içerik içinde özgürce gezinmesini de sağlıyor. 

Şimdilik sadece masaüstü versiyona odaklanan yeniliklerin mobil srüme nasıl yansıyacağı henüz bilinmiyor. 2021'in sonuna kadar yayına alınacak olan yeni tasarım özellikleri, şu anda kullanıcılar tarafından test edilmeye devam ediyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.