Apple'ın çevreci misyonuna dair detaylar

Bugün tanıtılan Apple Watch Series 6, yüzde 100 geri dönüştürülmüş kasadan oluşuyor.

Bugün Apple tarafından gerçekleştirilen "Time Flies" etkinliğinde yeni nesil Apple Watch Series 6, Apple Watch SE, 8. nesil iPad ve iPad Air tanıtıldı. Ürünler, çevreci özellikleriyle dikkat çekerken Apple'ın bu misyonu öne çıkıyor. 2015 yılına oranla Apple'ın karbon ayak izi yüzde 35 oranında azaltıldı. 2030'da ise Apple sıfır karbon ayak izine sahip olacak.

Yüzde 100 geri dönüştürülmüş malzeme 

Bu nedenle Apple’ın çevre konusundaki kararlılığı doğrultusunda, Apple Watch Series 6’da sektördeki en yüksek miktarlarda geri dönüştürülmüş içerik bulunuyor. Taptic Engine’de yüzde 100 geri dönüştürülmüş nadir toprak elementleri, ürünün tamamında neredeyse yüzde 100 geri dönüştürülmüş tungsten ve alüminyum modellerde yüzde 100 geri dönüştürülmüş kasa kullanıldı.

Apple Watch'larda artık adaptör yok

Kimileri için problem teşkil edecek olsa da Apple, elektronik atık haline gelebilecek AC adaptörünü Apple Watch Series 6 paketinden çıkarıyor. Apple Watch üretimindeki iş ortaklarının yenilenebilir enerjiye geçişine katkıda bulunuyor. Apple Watch SE’nin de kasası yüzde 100 geri dönüştürülmüş alüminyumdan üretiliyor. Apple, elektronik atık oluşturabilecek AC adaptörü Apple Watch SE'nin de ambalajından çıkarıyor.

iPad Air ve sekizinci nesil ürünlerindeki çevreci özellikler

iPad Air’in ve 8. neslinde, kasası yüzde 100 geri dönüştürülmüş alüminyumdan üretiliyor ve anakartındaki lehimlerde yüzde 100 geri dönüştürülmüş kalay kullanılıyor. iPad Air’in yeni hoparlörlerinde yüzde 100 geri dönüştürülmüş nadir bulunan toprak elementlerinden yapılmış mıknatıslar kullanılıyor. Zararlı maddeler içermeyen iPad Air yüksek bir enerji verimliliğine sahip ve ambalajı geri dönüştürülmüş veya sorumlu bir şekilde yönetilen ormanlardan gelen ağaç lifinden üretiliyor.

2030'da karbon ayak izi sıfırlanacak

2015'ten beri karbon ayak izini yüzde 35 oranında azaltan şirket, Temmuz ayında 2030'a kadar karbon ayak izini sıfırlamayı hedeflediklerini açıklamıştı. Bunun için şirket yalnızca tedarik zincirini değil, aynı zamanda tüketilen elektrik de dahil olmak üzere tüm ürünlerinin çevreye uyumlu üreteceklerini belirtmişti. 

Apple'ın CEO'su Tim Cook, duyurunun yanı sıra "Çevre yolculuğumuza güç veren yenilikler yalnızca gezegenimiz için iyi değil, ürünlerimizi daha enerji verimli hale getirmemize ve dünya çapında yeni temiz enerji kaynakları elde etmemize yardımcı olacak" diye konuşmuştu.

Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla sizlere aktardığımız Apple'ın Time Flies etkinliğinden haberlerimizle karşınızda olmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.