Gençlerin yatırım yapmasına odaklanan Groww, 30 milyon dolar yatırım aldı

2017 yılında Harsh Jain, Ishan Bansal, Lalit Keshre ve Neeraj Singh tarafından kurulan Groww, C serisi yatırım turunda 30 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.
Gençlerin yatırım yapmasına odaklanan Groww, 30 milyon dolar yatırım aldı

Gençlerin yatırım yapmasına odaklanan mobil bir uygulama olarak karşımıza çıkan Groww, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. 2017 yılında Harsh Jain, Ishan Bansal, Lalit Keshre ve Neeraj Singh tarafından kurulan Groww, C serisi yatırım turunda 30 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Girişim tarafından paylaşılan bilgilere göre söz konusu 30 milyon dolarlık C serisi yatırımı Y Combinator'ın yatırım kolu olan YC Continuity liderliğinde gerçekleşti. Groww'un eski yatırımcıları konumunda olan Sequoia India, Ribbit Capital ve Propel Ventures'ın yatırıma katıldıklarını da ekleyelim.

Alınan yeni yatırımı ile birlikte Groww girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 59 milyon dolara ulaştı. Oldukça basit bir arayüze sahip olan Groww, kullanıcılarının yatırım fonlarına kolay bir şekilde yatırım yapmalarını sağlıyor. Groww platformunun Hindistan'da yer alan tüm fonları desteklediğini de ekleyelim.

Kullanıcıların yatırım yapmasını sağlama hedefi ile yola çıkan girişim geçtiğimiz aylarda yeni özellikler de kazandı. Groww kullanıcıları platform sayesinde yatırım yapmanın haricinde Hindistan'da yer alan şirketlerden hisse ve dijital altın da satın alabiliyor. 

Toplamda 8 milyonu aşkın kayıtlı kullanıcıya sahip olan Groww platformunda bugüne kadar 200 bini aşkın kullanıcı hisse senedi satın aldı. Paylaşılan bilgilere göre alınan yatırım Groww'un Hindistan içinde büyümesi ve yeni ürünler geliştirmesi için harcanacak. Groww tarafından geliştirilecek yeni ürünlerden en önemlisi ise kullanıcıların ABD'deki şirketlerden hisse satın almasını sağlayacak bir araç olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.