HarmonyOS yüklü Huawei telefonları 2021 yılında karşımıza çıkabilir

Bugün geliştirici konferansını düzenleyen Huawei, HarmonyOS işletim sisteminin yeni versiyonu olan HarmonyOS 2.0'ı duyurdu.
HarmonyOS yüklü Huawei telefonları 2021 yılında karşımıza çıkabilir

ABD'nin Huawei'e karşı uyguladığı ambargo nedeniyle Huawei P40 Pro ve diğer yeni Huawei modellerinin Android işletim sistemini kullansalar da Google servislerini kullanamadıklarını sizlere daha önce aktarmıştık. ABD'ye olan bağımlılığını her geçen gün azaltmaya çalışan Huawei, 2019 yılında HarmonyOS adını verdiği bir işletim sistemi oluşturacağını duyurmuştu.

Bugün geliştirici konferansını düzenleyen Huawei, HarmonyOS, EMUI 11, HMS, HUAWEI HiLink ve HUAWEI Research için gelecek büyük güncellemeleri duyurdu. HarmonyOS'un yeni versiyonu olan HarmonyOS 2.0'ı da duyuran Huawei, OpenHarmony adlı açık kaynak projesinin ilk olarak 2020 yılının sonunda geliştiriciler için planlanan mobil HarmonyOS beta sürümü ile aşamalı olarak başlatılacağını da paylaştı. HarmonyOS işletim sistemini sahip olan ilk akıllı telefonların 2021 yılında karşımıza çıkması bekleniyor.

Gerçekleşen konferansta bugünden itibaren HarmonyOS işletim sisteminin, akıllı TV'ler, giyilebilir cihazlar, arabalar, nesnelerin interneti cihazları ve akıllı telefonlar tarafından kullanılabileceği de duyuruldu. Google Servislerine karşı olarak HMS yani Huawei Mobil Servisleri'ni geliştiren şirket şimdi de Android ve iOS işletim sistemlerine rakip olarak HarmonyOS'u kullanıma sunacak. 

Huawei'in Huawei AppGallery adında bir uygulama mağazasına sahip olduğunu da ekleyelim. Söz konusu uygulama mağazasının içinde 96 bini aşkın uygulama yer alıyor. Karşılaştırmak gerekirse Google Play ve App Store'da milyonlarca uygulama yer alıyor.

Huawei'in akıllı telefonları halihazırda Android işletim sistemini kullanıyor. Bu durumu değiştirmek isteyen Huawei, önümüzdeki yıldan itibaren akıllı telefon başta olmak üzere pek çok donanım ürününde HarmonyOS işletim sistemini kullanacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.