Apple açıkladı: iPhone 12 lansmanı gecikecek

Apple Mali İşler Direktörü Luca Maesteri iPhone 12 lansmanının birkaç hafta gecikeceğini duyurdu.
Apple açıkladı: iPhone 12 lansmanı gecikecek

Apple, bu yıl eylül ayında yapılması beklenen iPhone12 lansmanının gecikeceğini açıkladı. 2020'nin üçüncü çeyrek mali değerlendirme toplantısı sonrasında Apple Mali İşler Direktörü Luca Maesteri tarafından yapılan bu duyuru Apple hayranlarını üzdü. 

Maestri yeni iPhone'ların tanıtımının eylül ayında başlatılamayacağını şu sözlerle aktardı: 

Bildiğiniz gibi, geçen yıl eylül sonlarında yeni iPhone'ları satmaya başladık. Bu yıl, arzın birkaç hafta daha gecikmiş şekilde hazır olmasını ön görüyoruz.

Şimdilik bu gecikmenin tüm yeni iPhone modellerini kapsayıp kapsamadığı bilinmiyor. Zira yaşanan gecikme iPhone 12 çatısı altında sunulacak birkaç modelden ibaret olabilir.

Hatırlarsanız Temmuz başında iPhone 12 ailesinin seri üretiminin, 1 - 2 ay gecikebileceğini sizlere aktarmıştık. Temmuz ayında yayınlanan raporlar iPhone 12 modellerinin seri üretimi, Corona virüs salgını nedeniyle 1 aydan daha fazla gecikebileceğini gösteriyordu. 

iPhone modellerinin seri üretiminin 1 - 2 ay gecikmesiyle; bu söz konusu lansmanın 2021 yılının başına sarkabileceğini de belirtmiştik. Nikkei tarafından paylaşılan raporda öne çıkan bir diğer bilgi ise hem Apple tarafının hem de tedarikçilerin gecikmeyi kısaltabilmek adına yoğun bir şekilde çalıştıklarıydı. Hatta seri üretim sürecinin gecikmemesi için Apple'ın tedarikçilere baskı uyguladığı da konuşulanlar arasındaydı. 

Görünen o ki; Apple'ın gösterdiği çaba, iPhone 12 lansmanının gecikmesinin önüne geçemedi. Şu an için yeni bir tarih açıklanmamış olsa da; rapordaki bilgiler ışığında iPhone 12 lansmanının 2021 yılının ilk aylarında düzenlenmesi mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.