CoinShares Ventures, MenaPay'e yatırım yaptı

Londra merkezli CoinShares Ventures, MenaPay'e yatırım yaptığını açıkladı. Ancak yatırımın mali detayları henüz paylaşılmadı.
CoinShares Ventures, MenaPay'e yatırım yaptı

Londra merkezli CoinShares Ventures, MenaPay'e yatırım yaptığını açıkladı. Ancak yatırımın mali detayları henüz paylaşılmadı. CoinShares Ventures kaleme aldığı blog yazısında, MenaPay yatırımının kendileri açısından bir ilk olduğunu belirtiyor. Şirket, ilk kez bir Türk fintech girişimine yatırım yaptığının altını çiziyor. 

CoinShares Ventures, MenaPay'in CEO'su Çağla Şenkardeş ile çalıştıkları son birkaç ay boyunca, onun işi büyütmeye, ürün geliştirmeye ve MenaPay vizyonuna sarsılmaz bağlılığından etkilendiklerini ve MenaPay'e böyle bir yatırım yapmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtiyor.

Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesine odaklanan MenaPay, 18 ülkede ve bölgede yaşayan 400 milyon kişiye hizmet veren önemli fintech girişimlerinden biri. 

MenaPay, Türkiye'de dolar cinsinden cüzdanı olmayan ancak dolar cinsinden hizmetleri tüketen dijital tüketiciler olan kilit bir segmenti hedefliyor. Platform, tüketicilere oyun kodları, Google Play hediye kartları, Apple Store hediye kartları, Twitch hesapları ve diğer dijital öğeleri, dolara sabitlenmiş yerel token MenaCash ile satın alma olanağı sağlıyor. Kullanıcılar, 7/24 para transferi ve saniyeler içinde ödeme yapabiliyor, kripto para alıp satabiliyor ve çok çeşitli varlıkları depolayıp yönetebiliyorlar.

MenaPay, geçtiğimiz aylarda, uzun süren bir geliştirme sonrası MenaPay uygulamasını mevcut işlevlerine yeni özellikler ekleyerek SuperApp olarak güncellemişti. MenaPay, finans, eğlence ve sosyal ağları tek bir uygulamada bir araya getiren ve insanların telefonlarıyla sorunsuz bir şekilde işlem yapmalarını sağlayan ve bölgedeki farklı dijital bankacılık ekosistemlerini birbirine bağlıyor.

MenaPay'in 2019'da Hande Enes'ten yatırım aldığını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.