"Geldik, evde yoktunuz" sorununa çözüm bulan kargo şirketi: Kolay Gelsin

2018 yılında Ekol Lojistik tarafından hayata geçirilen Kolay Gelsin, çok yeni bir kargo şirketi değil. Fakat bizler adını yeni yeni duymaya başlıyoruz.

Kargo şirketleri, bilhassa e-ticarette hem satıcıların hem de alıcıların kanayan yaralarından biri haline geldi. Satıcılar adına yorum yapamasam da kullanıcı tarafında ciddi anlamda sorun yaşadığım kargo şirketleri oldu. Kimi beni adresimde tanıyamadığını söyleyip kargomu getirmedi, bazıları kargomla birlikte günlerce tüm İstanbul'u boydan boya gezdi, bir tanesi kargomu yıllar önce kullandığım ve hala sistemlerinde kayıtlı olan adrese gönderdi, kimisi de sokağa çıkma yasaklarının olduğu zamanlarda beni evde bulamadı. 

Aslında yukarıda bahsettiğim tüm sorunlara alıştım, zira defalarca şikayet etmeme rağmen bu konuda çözüm alabileceğim yetkili bir kişiye ulaşamadım. Hatta artık kargo şirketlerinin bu şekilde çalışması normal gibi geliyor. Kargom beklenen zamanda teslim edilince şaşırıyor, acaba "şimdi gidin, 10 gün sonra getirirsiniz" desem mi diye düşünüyorum. 

Kargo şirketlerinin dikkat çeken oyuncusu: Kolay Gelsin

Kargo şirketleriyle ilişkimin böyle bir seviyeye geldiği şu dönemde yeni bir tanesiyle tanıştım; ismi Kolay Gelsin. Aslında 2018 yılında Ekol Lojistik tarafından hayata geçirilen Kolay Gelsin, çok yeni bir kargo şirketi değil. Fakat bizler adını yeni yeni duymaya başlıyoruz. Çünkü özellikle pandemi döneminde online alışverişe olan talebin artmasıyla satıcılar da alternatif kargo şirketleri arar oldu. Amazon ve n11.com gibi birçok e-ticaret sitesindeki satıcılar, iş birliği yaptığı kargo şirketlerinin sayısını artırdı. Sanıyorum bu sebeple Kolay Gelsin'le daha sık karşılaşır olduk. Ben de Kolay Gelsin ile yaşadığım deneyimi sizlerle paylaşmaya karar verdim.

Kolay Gelsin ile nasıl bir deneyim yaşadım?

n11.com'dan aldığım bir ürünün bana Kolay Gelsin'le ulaşacağını gördüm. Açıkçası aldığım ürün de çok peşine düşeceğim bir ürün değildi ve sanırım biraz da bu sebepten şirketi o sırada hiç merak etmedim. Ertesi gün öğle saatlerinde o gün içinde ürünümün teslim edileceğini belirten bir SMS aldım. Yine çok umudum yoktu, çünkü böyle SMS'lerden sonra ürünün aynı günde elime ulaştığına pek şahit olmadım. Yaklaşık bir saat sonra aldığım mesaj ise bir hayli şaşırttı; çünkü mesajda 2 saat içinde adresinizde olacağız, adreste olduğunuzu teyit etmek veya değişiklik yapmak için linke tıklayınız yazıyordu. Linke tıkladığımda farklı bir kargoculuk deneyimiyle karşı karşıya olduğumu anladım.

Komşuma Gelsin, İstediğim Zaman Gelsin veya Farklı Adrese Gelsin

Linke tıklayarak size sunulan zaman aralığında adreste olabileceğinizi belirtebiliyordunuz. Eğer acil bir işiniz çıktıysa karşınıza 3 farklı seçenek çıkıyordu; Komşuma Gelsin, İstediğim Zaman Gelsin ve Farklı Adrese Gelsin. Böylece siz evde yokken dilediğiniz komşunuza kargonuzun bırakılmasını talep edebiliyorsunuz. Komşularınızla samimi değilseniz o adreste olacağınız başka bir zaman aralığını seçebiliyor ya da kargonuzu başka bir adrese yönlendirebiliyorsunuz.

Kargoyu haritadan takip etme

Bunlar belki de çok basit görünen, ancak bir kargo firmasının saatler süren aramalara gerek kalmadan yapması gereken şeyler. Kolay Gelsin bunu gerçekten başarılı bir şekilde yapıyor ve kimseyle telefonda konuşmak zorunda kalmadan tek tıkla probleminizi çözüme kavuşturabiliyorsunuz. Kolay Gelsin'i diğerlerinden ayıran tek özellik bu da değil. Dilerseniz kargonuzun nerede olduğunu canlı canlı haritadan takip de edebiliyorsunuz. Bu da bana kalırsa dijitalleşen dünyada her kargo şirketinin entegre etmesi gereken bir özellik.

Kargolarımızın "Teslim Edildi" adlı kişiye teslim edildiği ve bize haftalar sonra ulaştığı bu dönemde açıkçası Kolay Gelsin'le yaşadığım kısa deneyimi çok sevdim, şimdi herhangi bir e-ticaret sitesinden alışveriş yaparken ilk önce hangi kargo şirketiyle çalıştığına bakıyorum.

Bir süre için Kolay Gelsin favorilerim arasında yer alacak gibi duruyor. Ancak yine de çeşitli mecralara baktığımda Kolay Gelsin ile sıkıntı yaşamış olanları da görüyorum. Bu sorunlar ve diğer şirketlerle yaşadığım sorunlar, hiçbir kargo şirketini tam olarak benimseyememe nedenim oldu. O yüzden Kolay Gelsin'in ilerleyen dönemde nasıl bir performansı olacağını hep birlikte göreceğiz.

Kolay Gelsin'in App Store'da ve Google Play Store'da uygulamalarının olduğunu da belirteyim. Ben herhangi bir uygulama kullanmadan web üzerinden her şeyi halledebildim ama özellikle gönderen kişiyseniz uygulama bir tık daha kolaylık sağlayacaktır diyebilirim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.