Facebook, TikTok benzeri uygulaması Lasso'yu kapatıyor

Yaklaşık bir buçuk yıl önce yayına alınan Lasso, kullanıcılarına çarşamba günü gönderdiği uyarıya göre 10 Temmuz'da kapanıyor.
Facebook, TikTok benzeri uygulaması Lasso'yu kapatıyor

Facebook'un TikTok benzeri bir uygulama üzerinde çalıştığını daha önce sizlere aktarmıştık. Yaklaşık bir buçuk yıl önce yayına alınan Lasso, kullanıcılarına çarşamba günü gönderdiği uyarıya göre 10 Temmuz'da kapanıyor. Lasso da tıpkı TikTok gibi, kullanıcılarının müzikleri ya da ses kayıtlarını arka plana alarak 15 saniyelik videolar çekmesine olanak tanıyordu. 

Lasso, daha önce Facebook TV'de çalıştığı bilinen Facebook'un ürün tasarımcısı Brady Voss'un önderliğinde tasarlanmıştı. Ancak nedendir bilinmez, Brady Voss, Lasso'nun lansmanından kısa bir süre sonra Facebook'tan ayrılmıştı. Haliyle bu durum da kafada ürünle ilgili soru işaretlerinin oluşmasına neden oluyor. Ancak ürün ülkemizde kullanıma açık olmadığı için Lasso ile ilgili ters gidenin ne olduğu hakkında da yorum yapamıyoruz.

Platform, şubat ayından beri Kolombiya, Meksika, ABD, Arjantin, Şili, Peru, Panama, Kosta Rika, El Salvador, Ekvador ve Uruguay'da kullanılıyordu ve Lasso'ya bu yılın başlarında Hintçe dil desteği eklenmişti.

Aslında Hindistan'da geçtiğimiz günlerde, aralarında TikTok'un da bulunduğu birçok sosyal medya hesabına erişim engellenmişti. Lasso gibi bir platform için, hele ki Hintçe dil desteği de eklenmişken, aslında bu gelişme büyük bir fırsat olabilirdi. Fakat bu noktada şunu da hatırlatalım; Instagram'ın da TikTok benzeri Reels adlı bir uygulaması bulunuyor. Uygulama henüz çok fazla pazarda faaliyet göstermese de kısa bir zaman sonra Reels'ın da tüm dünyanın kullanımına açılacağı söyleniyor. Bu da "Facebook, halihazırda kendi platformu olan Instagram'ın önünü mü açmaya çalışıyor?" sorusunu beraberinde getiriyor. Aslında Brady Voss'un şirketten ayrılması, Facebook'un varolan bir ürün üzerinde daha fazla geliştirme yapıp onu daha iyi hale getirmek yerine Reels'a odaklanması da Lasso'da ne gibi bir sorun olduğu konusunda merakımızı artırıyor.

İlerleyen dönemde neler olacağını hep birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.