Kadınların iş gücünde daha aktif olmalarını destekleyen The Mom Project, 25 milyon dolar yatırım aldı

The Mom Project adlı girişim, kadınların aileleri ve kariyerleri arasında seçim yapmak zorunda kalmadıkları bir geleceği hedefliyor.
Kadınların iş gücünde daha aktif olmalarını destekleyen The Mom Project, 25 milyon dolar yatırım aldı

Kadınların günümüzde, her alanda en az erkekler kadar; hatta çoğu zaman erkeklerden bile daha fazla söz sahibi olduğunu görüyoruz. Ancak, ebeveynliğin başladığı ve toplum dayatmasının devreye girdiği noktada bu durum biraz değişebiliyor. Zira hemen hemen her toplumda, çocuğa "kadının" bakması bekleniyor. The Mom Project adlı girişim, kadınların aileleri ve kariyerleri arasında seçim yapmak zorunda kalmadıkları bir geleceği hedefliyor.

The Mom Project iki farklı şekilde faaliyet gösteriyor. İlk olarak annelerin kendilerine uygun işi bulmasına yardımcı oluyor, ikinci olarak da kadınların birbirini desteklediği bir platform görevi görüyor.

Platform, kadınların, çalışmak isteyeceği şirketlerde kendi şartlarıyla yer almaları için fırsat yaratıyor. Çocuk sahibi olan kadınların, daha esnek çalışma saatleriyle, kendi iş alanlarında çalışabilmelerine yardımcı oluyor. Şirketlere sundukları yeni politikalarla, o şirketlerin ebeveynleri desteklemelerini sağlıyor. The Mom Project aynı zamanda, çalışan kadınlar için de birbirlerini destekledikleri sosyal sorumluluk projesi görevini de üstleniyor.

2018 yılında, Allison Robinson ve Gregory Robinson tarafından Chicago'da kurulan girişim TechCrunch tarafından paylaşılan habere göre şimdi de B Serisi yatırım turunda 25 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turunda liderliği 7CG üstlenirken, Citi Ventures, Synchrony Financial, SVB ve High Alpha yeni yatırımcılar olarak karşımıza çıkıyor. Eski yatırımcılar Initialized Capital, Grotech Ventures, OCA, Aspect Ventures, Wintrust Financial, Irish Angels ve Engage VC ise B Serisi'nde de karşımıza çıkan isimler olmaya devam ediyor.

Crunchbase verilerine baktığımızda girişimin yeni yatırım turundan önce 11 milyon dolara yakın yatırım aldığını görüyoruz. Platform, aldığı yeni yatırımı ürününü geliştirmek için kullanacağını belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.