Natro, team.blue tarafından satın alınıyor

Türkiye'de alan adı ve web hosting pazarında önemli oyuncularından Natro, Team Blue tarafından satın alınıyor.
Natro, team.blue tarafından satın alınıyor

Geçtiğimiz yıl Türkiye'nin en büyük hosting firması olduğunu paylaşan Natro bugün itibari ile satıldı. Hg Capital’ın portföy şirketi team.blue tarafından satın alınan Natro'nun hisselerinin tamamı devredilecek. Bugün atılan imza ile devir sürecinin başladı. Gerekli resmi onayların alınmasının ardından satışın önümüzdeki haftalarda tamamlanması bekleniyor. 

Bir dönem Türkiye'nin önde gelen private equity fonlarından Turkven’in de Natro ile görüşmeleri oldugunu duyuyorduk. Anladığımız kadarıyla team.blue bu noktada daha iyi bir teklifle Natro satin almasını tamamlamış. Duyumlarımıza göre 200 milyon TL'nin üzerinde bedelle satılan Natro'nun satışı ile ilgilil bilgilerse şu şekilde. 120.000’den fazla aktif müşterisi ve 500.000’den fazla kayıtlı alan adı bulunuyor. 1999'da kurulan girişim alan adı kaydı, web hosting, e-mail hosting, cloud sunucu ve çeşitli güvenlik çözümleri gibi internet hizmetlerine sahip.

Diğer taraftan satın alan team.blue ise Avrupa’nın önde gelen hosting oyuncusu ve Combell, TransIP, Register Group, UnoEuro, Hosting Ireland ve DanDomain gibi birçok farklı markayı sahip. Avrupa’da toplam 10 farklı ülkede hizmet vermekte olan team.blue, 2 milyondan fazla KOBİ, küçük/ev ofis ve yazılım geliştiricilerine hizmet vermektedir.

Bu arada belirtelim satışa Odin Financial Advisors aracılık etti. Satış ile ilgili daha fazla detay aldıkça sizlere aktaracağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.