Jio Platforms, 1 ay içinde 5. yatırımını aldı

Bugün paylaşılan bilgilere göre Kohlberg Kravis Roberts'ın (KKR), Jio Platforms'a 1,5 milyar dolar yatırım yaptı.
Jio Platforms, 1 ay içinde 5. yatırımını aldı

3 hafta içinde oldukça büyük 3 yatırım alan Jio Platforms, yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıktı. Fakat dilerseniz yeni yatırımdan önce Jio Platforms'un aldığı yatırımları hatırlayalım. İlk olarak geçtiğimiz Nisan ayının son günlerinde Facebook'tan 5,7 milyar dolar yatırım alan Jio Platforms, yaklaşık 1 hafta sonra ise Silver Lake'ten 747 milyon dolar yatırım aldı.

8 Mayıs tarihinde ABD merkezli Vista Equity Partners'tan 1,5 milyar dolar yatırım alan Jio Platforms, 18 Mayıs tarihinde ise ABD merkezli bir başka şirket olan General Atlantic'ten 870 milyon dolar yatırım aldı. Geçtiğimiz hafta ABD merkezli küresel yatırım şirketi KKR'nin Jio Platforms'a büyük bir yatırım yapabileceği ile ilgili haberler ortaya çıkmıştı.

Bugün paylaşılan bilgilere göre ise söz konusu haberler doğrulandı ve KKR, Jio Platforms'a 1,5 milyar dolar yatırım yaptı. Yatırım dünyasının önemli isimlerinden olan Kohlberg Kravis Roberts'ın (KKR) daha önce ByteDance ve GoJek gibi önemli firmalara da yatırım yapmıştı. 

Hatırlatmak gerekirse pizzacıları dijitalleştirmeye odaklanan Slice'ın geçtiğimiz haftalarda KKR liderliğinde 43 milyon dolar yatırım aldığını ise sizlere aktarmıştık

Söz konusu 1,5 milyar dolarlık yatırım ile birlikte Jio Platforms, yaklaşık 1 ay içinde beşinci yatırımını almış oldu. KKR 1,5 milyar dolarlık yatırım ile birlikte Jio Platforms'un yüzde 2,32 hissesine de sahip oldu.

Alınan beşinci yatırım ile birlikte Hindistan merkezli GSM operatörü Jio Platforms, 1 ay içinde 10,35 milyar dolar yatırım aldı ve toplamda yüzde 17 hissesini sattı. 2016 yılında kullanıma sunulan ve kısa zaman içinde Hindistan'ın en büyük operatörü konumuna gelen Reliance Jio Platforms'un şu an için 388 milyonu aşkın abonesi bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.