30. yaşını dolduran Microsoft Solitaire, aylık 35 milyon kullanıcıya sahip

Microsoft Solitaire 30 yaşını doldurdu. Windows işletim sistemi ile hayatımıza giren Microsoft Solitaire, aylık 35 milyon kullanıcıya sahip.
30. yaşını dolduran Microsoft Solitaire, aylık 35 milyon kullanıcıya sahip

Bir Windows klasiği olan Microsoft Solitaire'ın 25 yıl sonra iOS ve Android'de geldiğini 2016 yılının Kasım ayında sizlere aktarmıştık. Bugün paylaşılan bilgilere göre ise Microsoft Solitaire 30 yaşını doldurdu. Windows işletim sistemi ile hayatımıza giren Microsoft Solitaire, aylık 35 milyon kullanıcıya sahip.

Microsoft'un paylaştığı bilgilere göre tüm dünyada her gün 100 milyon kez Solitaire oynanıyor. İlk olarak Windows 3.0 işletim sistemi ile 1990 yılında karşımıza çıkan Microsoft Solitaire, oldukça sevilen bir kart oyunu olmayı başardı. Solitaire'ın ilk etapta Windows kullanıcılarına mouse'un nasıl kullanılacağını öğretmek için tasarlandığını da ekleyelim.

Microsoft Solitaire bugüne kadar 1 milyarı aşkın bilgisayar için ön yüklü olarak kullanıma sunuldu.1990 yılında Microsoft'ta stajyer olan Wes Cherry tarafından geliştirilen Microsoft Solitaire, hala tüm dünyada milyonlarca kullanıcıya sahip.

65 farklı dil için destek sunan Microsoft Solitaire, şu an 200'ü aşkın pazarda oynanabiliyor. Microsoft Solitaire ilk büyük güncellemesini 2012 yılında Windows 8 işletim sistemi ile birlikte aldı. Bu güncelleme ile birlikte Solitaire, Windows'tan ayrılarak bağımsız bir uygulama oldu.

Alınan güncelleme ile birlikte Solitaire'a 5 farklı oyun modu, günlük challengelar, zorluk seçme, rekabetçi yarışmalar ve Xbox Live entegrasyonu gibi özellikler de geldi. Microsoft Solitaire oyununu Windows, iOS, Android platformları ve web üzerinden oynayabilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.