Zoom, güvenli mesajlaşma ve dosya paylaşım servisi Keybase'i satın aldı

Zoom tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, güvenli mesajlaşma ve dosya paylaşım servisi Keybase’i satın aldığını duyurdu.
Zoom, güvenli mesajlaşma ve dosya paylaşım servisi Keybase'i satın aldı

Corona virüs salgını nedeniyle 2020 yılına damgasını vuran video odaklı toplantı uygulaması Zoom, yeni bir satın alma haberi ile karşımıza çıktı. Bugün Zoom tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, güvenli mesajlaşma ve dosya paylaşım servisi Keybase’i satın aldığını duyurdu.

Keybase’in güvenlik ve şifreleme mühendisleri ekibini de içeren bu önemli satın alma, Zoom’un tüm platformda uçtan uca şifrelemeyi devreye alma planına hız kazandıracak gibi görünüyor. Yapılan anlaşmanın finansal detayları ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim.

Kullanıcılarına güvenlik, kullanım kolaylığı ve ölçeklenebilirliği tek noktadan sunabilmeyi hedeflediklerini dile getiren Zoom CEO’su Eric S. Yuan, Keybase'in derin şifreleme ve güvenlik deneyimini Zoom’a taşıyacağının altını çizdi. Yuan, böylesine uyumlu bir güvenlik mühendisleri grubunu bünyelerine katmanın güvenlik çalışmalarını geliştirdikleri 90 günlük plan için önemli bir ilerleme sağlayacağını da paylaştı.

Zoom’un güvenlik mühendisliği bölümüne katılacak olan Keybase ekibi, Zoom’un platformdaki güvenlik ve gizlilik yeteneklerini proaktif olarak tespit eden ve geliştiren 90 günlük plana önemli katkılar sağlayacak. Keybase.io kurucu ortağı ve geliştiricisi Max Kroh ise Zoom güvenlik mühendisliği ekibini yönetecek ve doğrudan Yuan’a bağlı çalışacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.