SPONSORLU

MESS’ten yarının çalışma hayatı için teknoloji atağı

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası, COVID-19 sonrası geleceğin normalini MESS SAFE teknoloji hareketiyle şekillendiriyor.
MESS’ten yarının çalışma hayatı için teknoloji atağı

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), COVID-19 sonrası geleceğin normalinin merkezini Türkiye yapmak amacıyla teknoloji hareketi başlatıyor.

MEXT Dijital Fabrika ile sanayinin ve işgücünün dijital dönüşümünde öncü rol üstlenen MESS, şimdi yarının çalışma hayatına yön vermeye hazırlanıyor. İşyeri hijyeni ve topluluk yönetiminin ön plana çıktığı yeni dönemde, MESS SAFE ile çalışanların sağlığı teknolojiyle güvence altına alınıyor.

MESS SAFE girişiminin ilk ürünü giyilebilir çözüm ve mobil uygulama ile işyerlerindeki birinci öncelik olan sosyal mesafenin korunması sağlanıyor. Giyilebilir çözümü çalışanlar boyunlarına asabiliyorlar, giysilerine takabiliyorlar; mobil uygulamasını telefonlarına indirebiliyorlar.

Bu uygulama ile iki çalışan arasında sosyal mesafenin ihlal edilmesi halinde çalışanlar bir donanım üzerinden görsel ve işitsel olarak uyarılıyor. Çalışanların üretim sürecindeki etkileşimleri mobil bir uygulama ile taranıyor ve mesafe ihlalleri hatırlatılıyor. Uygulama, bluetooth teknolojisiyle çalışanlar arasında mesafeyi ölçüyor. Olası ihlalleri kullanıcılara ve işyerine iletiyor.

Geliştirilen yeni teknoloji şirket yönetimine işyeri içinde oluşabilecek iş sağlığı ve güvenliği için değerlendirme yapabilme ve gerekli tedbirleri  alabilme imkanı veriyor.

MESS SAFE sayesinde üretimin devamını ve istihdamın korunup artmasını amaçlayan MESS’in gelecek planları farklı çözümleri de içeriyor. MESS, bu süreçte yüz tanıma teknolojilerinden, akıllı kamera sistemlerine kadar birçok ürün geliştirecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.