WWDC, 22 Haziran'dan itibaren online olarak gerçekleşecek

Her yıl düzenlenen Dünya Geliştiriciler Konferansı (WWDC) 22 Haziran’dan itibaren Apple Developer uygulaması ve Apple Developer web sitesinde tüm geliştiricilere ücretsiz olarak sunulacak.
WWDC, 22 Haziran'dan itibaren online olarak gerçekleşecek

Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüs salgını teknoloji sektöründe de pek çok konferans ve etkinliğin iptal olmasına veya online ortamlara taşınmasına neden oldu. Corona virüs salgınından etkilenen konferanslardan biri de Apple tarafından her yıl düzenlenen WWDC oldu.

Her yıl düzenlenen Dünya Geliştiriciler Konferansı (WWDC) 22 Haziran’dan itibaren Apple Developer uygulaması ve Apple Developer web sitesinde tüm geliştiricilere ücretsiz olarak sunulacak. Apple bugün ise geliştirici olma yolundaki öğrencilere, kendilerine ait bir Swift oyun alanı oluşturarak kod yazma tutkularını sergileme fırsatı sunan Swift Student Challenge’ı duyurdu.

Öğrencilerin Apple geliştirici topluluğunun önemli bir parçası olduğunu da ekleyelim .Geçen yıl WWDC’ye 37 farklı ülkeden 350’nin üzerinde öğrenci geliştirici katıldı. Bu yıl sanal ortamda gerçekleştirilecek olan WWDC, dünyanın her yerinden katılımcılar için her zamankinden daha erişilebilir olacak.

Dünyanın her yerinden öğrenci geliştiriciler, üç dakika içinde deneyimlenebilecek bir Swift oyun alanında interaktif bir sahne yaratarak bugünden itibaren Pasifik saatiyle 17 Mayıs 00:00’a kadar Swift Student Challenge’a başvurabilecek. Kazananlar özel bir WWDC20 ceket ve rozet seti ile ödüllendirilecek. 

WWDC’de Öğrencilerin Yeri

  • 2011’den bu yana WWDC’de öğrencilere yönelik bir program yürüten Apple, bugüne kadar bu konferansta binlerce öğrenciye ev sahipliği yaptı.
  • Geçen yıl konferansa katılan öğrencilerimizin %75’inden fazlası konferansa ilk kez katılan öğrencilerden oluşuyordu. Bu durum, Swift ve Everyone Can Code öğretim programının geniş ölçekte benimsendiğini ve dünyanın dört bir yanından birçok kişinin daha kod yazmaya başlamasını sağladığını gösteriyor.
  • Daha önce verilen Swift Playgrounds bursları için başvuru yapıp kazanan öğrenciler, aralarında Microsoft, Airbnb ve daha birçok şirketin bulunduğu firmalarda işe başladı veya kendilerine ait girişim şirketleri ve kâr amacı gütmeyen kuruluşlar kurdular.
  • Kod yazmak, hayat boyu geliştirilen bir beceri. Hem STEM kuruluşlarında aktif öğrenimini sürdüren hem de tam zamanlı olarak okula devam eden öğrencileri aramızda görmeyi bekliyoruz. Yaşları 9 ile 82 arasında değişen burslu öğrencilere destek olma ayrıcalığını yaşıyoruz.

5 Adımda yedi günde kodlamayı öğrenmenin ve Swift Student Challenge’a katılmanın yolları

  1. Swift Playgrounds ‘u okuyarak App Store’daki dünya kalitesindeki uygulamaları yazmak için kullanılan “Swift"  ile kodlamayı öğreneceğini keşfet. 
  2. Swift Playgrounds uygulamasını iPad veya Mac’inde indir.
  3. İlk “Playground- sahne” olan Kodlamayı öğren 1’e başla ve yedi seviyeyi birer günde geç.  
  4. Üç dakika içinde deneyimlenebilecek bir Swift oyun alanında interaktif bir sahne yarat.
  5. Swift Student Challenge’a buradan başvur. Başvurular 17 Mayıs Pacific saat ile 23.59’a kadar yapılabilecek. 
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.