Evde Covid-19 testi yapmayı mümkün kılan LetsGetChecked, 71 milyon dolar yatırım aldı

Girişim, aldığı yeni yatırımı global olarak milyarlarca insanı etkileyen pandemi için tarama ve test kapasitesini artırmak amacıyla kullanacağını açıkladı.
Evde Covid-19 testi yapmayı mümkün kılan LetsGetChecked, 71 milyon dolar yatırım aldı

Corona virüs salgınının daha fazla yayılmasını önlemenin en önemli yöntemlerinden biri, yapılan test sayısını mümkün olduğunca artırabilmek. Ancak içinde bulunduğumuz bu dönemde hastaneler, takdir edersiniz ki gitmek için en mükemmel yerler değil. Durum böyle olunca Covid-19 testini evlerde yapabilmek de hem sosyal mesafeyi korumaya hem de testlerin daha fazla kişiye ulaşmasına olanak sağlıyor. 

Ülkemizde şu an için evde test yapabilmek mümkün olmasa da ABD merkezli LetsGetChecked adlı girişim, evde yapılabilen testler üretiyor ve bunların dağıtımını üstleniyor. 2015 yılında kurulan, Dublin ve New York'ta ofisleri olan LetsGetChecked, cinsel sağlık, diyabet, kanser taraması, vitamin eksiklikleri ve daha fazlasını kapsayan bir dizi ev tabanlı test kiti sunuyor. Ancak salgın döneminde Covid-19'a odaklanan LetsGetChecked, mart ayının başında evde yapılabilen corona virüs testi ürettiğini açıkladı.

Testin ilk kısmı, vücut tarafından Covid-19 ile savaşmak için üretilen antikorların varlığını tespit eden hızlı bir kan testi olarak karşımıza çıkıyor. Bu test hemen sonuç verirken, burun çubuklarına dayanan ikincil bir laboratuvar tabanlı testin sonuçları ise birkaç gün sonra geliyor.

Bu dönemde her anlamda dikkatleri üzerine çeken LetsGetChecked, yatırımcıların da dikkatini çekti ve Illumina Ventures ile HLM Venture Partners tarafından yönetilen C Serisi yatırım turunda 71 milyon dolar topladı. Diğer yatırımcılar ise Deerfield, CommonFund Capital, Angeles Investment Advisors, Transformation Capital, Optum Vnetures ve Qiming Venture Partners USA olarak açıklandı.

Girişim, aldığı yeni yatırımı global olarak milyarlarca insanı etkileyen pandemi için tarama ve test kapasitesini artırmak amacıyla kullanacağını açıklıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.