Boston Dynamics'in köpek robotu SpotMini, şimdi de doktorlara yardım etmeye başladı

iPad'lerle donatılmış modifiye SpotMini robotları, doktorların enfeksiyon riski olmadan corona virüs hastalarının odalarına girmesine izin veriyor. 
Boston Dynamics'in köpek robotu SpotMini, şimdi de doktorlara yardım etmeye başladı

Boston Dynamics, birçoğumuzun kafasındaki "gelecek" kavramına en uygun ürünler üreten bir şirket. Zamanında izlediğimiz bilim kurgu filmlerinin de etkisiyle hayatımızın bir döneminde robotların bizlere yardımcı olacağını, hatta biraz daha ileri giderek belki de dünyayı ele geçireceklerini düşünüyoruz. Boston Dynamics'in robotları henüz dünyayı ele geçirmek için adımlar atmasa da insanlığa yardımcı olmaya devam ediyorlar. 

Corona virüs salgını, artık defalarca belirtildiği üzere teması minimuma indirmeyi gerektiriyor. Bu gereklilik de otonom araçların ve robotik sürecin önem kazanmasına neden oluyor. Bu kapsamda Boston Dynamics'in robot köpeği SpotMini de hastanelerde kendine yeni bir iş buldu. iPad'lerle donatılmış modifiye SpotMini robotları, doktorların enfeksiyon riski olmadan corona virüs hastalarının odalarına girmesine izin veriyor. 

Hem hastaneler hem de böyle bir iş birliğine girmeyi kabul eden Boston Dynamics, bununla virüsü yakalama tehlikesi altındaki sağlık personeli sayısını sınırlamayı hedefliyor. Halihazırda bir SpotMini, Boston'daki Brigham and Women’s Hospital'da mobil teletıp platformu olarak kullanılıyor ve sağlık hizmeti sağlayıcılarının hastaları uzaktan triyaj etmesine olanak tanıyor. Şimdi de SpotMini'nin görev alanı genişliyor diyebiliriz. 

Boston Dynamics şimdi de vücut ısısı, nabız ve oksijen doygunluğu gibi şeyleri uzaktan nasıl ölçebileceğini anlamaya çalışıyor. UV-C ışığının yardımıyla Spot'un dekontaminasyona ihtiyaç duyan bir odada virüsleri öldürmek için kullanılabileceğini umuyorlar. Bu da SpotMini'nin gelecekte çok daha önemli işler için kullanılabileceğini kanıtlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.