İstanbul'daki toplu taşıma kullanımı yüzde 72,1 oranında azaldı

Moovit, salgın başlamadan önceki tipik kullanıma göre, Corona virüs salgınının toplu taşıma kullanımına yansıması hakkında önemli bir rapor yayınladı.
İstanbul'daki toplu taşıma kullanımı yüzde 72,1 oranında azaldı

Tüm dünyayla birlikte ülkemizi de etkisine alan Corona virüs salgını yayılmasını önlemek için insanlar evlerinden çıkmıyor. Bu nedenle dünya genelindeki büyük şehirlerde toplu taşımadaki yolcu sayısı önemli ölçüde azaldı. Günümüzün popüler toplu taşıma uygulamalarından olan Moovit, salgın başlamadan önceki tipik kullanıma göre, Corona virüs salgınının toplu taşıma kullanımına yansıması hakkında önemli bir rapor yayınladı.

Günlük olarak güncellenen Moovit’in trendleri, COVID-19 salgını öncesi tipik kullanıma göre dünya çapında toplu taşıma talebinin değişen yüzdesini gösteriyor. Verilerin Moovit’in 750 milyon kullanıcısının etkinlik düzeylerinin analizine dayanmakta olduğunu da belirtelim.

Türkiye'de İstanbul, İzmir-Aydın, Ankara, Antalya, Bursa ve Adana-Mersin'deki toplu taşımayı kullanan yolcu sayısını analiz eden Moovit, bu şehirlerdeki toplu taşıma kullanımı ile ilgili detayları paylaştı. Moovit tarafından paylaşılan bilgilere göre toplu taşıma kullanımı salgın ile birlikte İstanbul'da yüzde 72.1, İzmir-Aydın'da yüzde 72.4, Ankara'da yüzde 75.4, Antalya'da yüzde 62.4, Bursa'da yüzde 62.5 ve Adana-Mersin'de yüzde 70 oranında azaldı.

Raporda yer alan bilgilere göre 7 Mart itibariyle önemli bir yükseliş yaşayan toplu taşıma kullanımı 11 Mart tarihinde zirvesini yaşayarak hızla düşmeye başladı. Paylaşılan raporda sadece Türkiye'nin yer almadığını da ekleyelim. Raporda toplamda 30 ülke ve yüzlerce şehir ile ilgili toplu taşıma verileri bulunuyor. Dilerseniz söz konusu şehir ve ülkelerin durumlarını da rapor üzerinde karşılaştırabiliyorsunuz. Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz günlerde Citymapper'ın hareketlilik endeksi ile şehirlerdeki hareket oranını görmenin mümkün olduğunu da sizlerle paylaşmıştık.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.