Coronavirüs ile anılan şehirlerin Airbnb'deki rezervasyon sayıları yüzde 96 azaldı

2020'nin Ocak ayından Mart ayına kadar olan dönemde Pekin'in aldığı rezervasyon sayısı 40 bin 500'den 1.600'e düştüğünü
Coronavirüs ile anılan şehirlerin Airbnb'deki rezervasyon sayıları yüzde 96 azaldı

Corona virüs'ün birçok şehirde yayılmasıyla beraber, Airbnb'deki şehirlere yapılan rezervasyon sayıları da ciddi bir azalma yaşadı. Tatil yeri kiralama verileri sunan AirDNA'ya göre, Ocak ayından bu yana platformdaki Pekin rezervasyonları yüzde 96 oranında düşerken, Seul ve Roma rezervasyonları sırasıyla yüzde 46 ve yüzde 41 düştü. 

Bu kapsamda 2020'nin Ocak ayından Mart ayına kadar olan dönemde Pekin'in aldığı rezervasyon sayısı 40 bin 500'den 1.600'e düştüğünü de ekleyelim. AirDNA verileri, İtalya'nın ülke çapında aldığı karantina kararı ve Başkan Trump'ın 26 Avrupa ülkesinden gelen yabancılara getirdiği giriş yasağının öncesine dayanıyor. 

Aynı zamanda büyük sanat, teknoloji ve iş dünyası konferanslarının iptal edilmesi Airbnb'ye yansımış durumda. SXSW'nin iptal edilmesiyle birlikte geçen yıl aynı dönemde 16.1 milyon dolar kazanan ev sahiplerinin, bu yıl 10 günlük dönemde sadece 9.8 milyon dolar kazandığı belirtiliyor. 

Hatırlarsanız, sizlere geçtiğimiz haftalara Airbnb'nin halka arz sürecini erteleyebileceğini aktarmıştık. Ortaya çıkan bu tablo, şirketin halka arz sürecini erteleyeceği yönündeki söylentileri doğrular nitelikte. Yine de Airbnb'nin şimdilik AirDNA verileri üzerine bir açıklama yapmadığını belirtelim. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.