Lyft, ABD merkezli Halo Cars'ı satın aldığını duyurdu

Yeni bir satın alma haberi ile karşımıza çıkan Lyft, ABD merkezli bir girişim olan Halo Cars'ı satın aldığını duyurdu.
Lyft, ABD merkezli Halo Cars'ı satın aldığını duyurdu

Ülkemizden çıkan Uber'in ABD'deki en önemli rakiplerinden olan Lyft'in yıllık kaybının 1 milyar dolara yaklaştığını 2019 yılını Mart ayında sizlere aktarmıştık. Yeni bir satın alma haberi ile karşımıza çıkan Lyft, ABD merkezli bir girişim olan Halo Cars'ı satın aldığını duyurdu.

Kaan Günay ve Onur Kardeşler tarafından kurulan ve geçtiğimiz Mayıs ayında 30 milyon dolar yatırım alan Firefly girişimi ile benzer bir çözüm sunan Halo Cars, Uber ve Lyft yapan otomobiller üzerinde reklam oynatmaya ve bu sayede sürücülerin kazanç elde etmesine olanak sağlıyor.

Sürücülerin araçlarının üzerinde yer alan ekranlardan dijital reklamlar yayınlamalarına olanak tanıyan Halo Cars'ın şu an için sadece iki şehirde aktif olarak hizmet verdiğini de ekleyelim. Halo Cars'ın sürücülere aylık olarak 400 dolarla kadar çıkabilen bir ek gelir sağladığını iddia ettiğini de belirtelim.

Lyft'in Halo Cars ile tam olarak ne yapacağı ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Fakat ortaya atılan bir iddiaya göre Lyft, Halo Cars girişimini şirketin ekibi için satın aldı. Halo Cars ekibinin Lyft'in medya birimine katılarak çalışmalarına devam etmesi bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.