Amazon, Türk girişimi Datarow'u satın aldı

2017 yılında Eren Baydemir ve Can Abacıgil tarafından kurulan Datarow, Amazon'a satıldı.
Amazon, Türk girişimi Datarow'u satın aldı

Daha önce Webrazzi ekibine duyum olarak yansıyan Amazon'un Datarow'u satın alması, 212 yatırım fonu ortaklarından Numan Numan'ın Medium'da paylaştığı bir makale ile netlik kazandı. Datarow'un ana şirketi TeamSQL'in  bireysel yatırımcılarından biri olan Numan, girişimin Amazon tarafından satın alındığını resmi olarak duyurdu.

Kullanıcıların Amazon Redshift'te çalışmasını kolaylaştıran Datarow, 2017 yılında Eren Baydemir ve Can Abacıgil tarafından kuruldu. Girişim şu anda San Francisco'da faaliyet gösteriyor. Datarow'un İstanbul merkezli ana şirketi TeamSQL ise şimdiye kadar 1.3 milyon dolar yatırım aldı. 

2016 yılında kurulan TeamSQL, 2017 yılında Ömer Erkmen, Melih Ödemiş, Dilek Dayınlarlı, Umur Çubukçu, Ali Servet Eyüboğlu,  Ali Karabey, Numan Numan ve ACT Ventures tarafından 345 bin dolarlık melek yatırım almıştı. Girişimin Aralık 2017'de ise ACT Ventures'tan 1 milyon dolarlık hisseye dönüştürülebilir borç aldığını söyleyelim.

Bu noktada Amazon'un satın alma anlaşmasına dair detayları henüz paylaşmadığını belirtmekte fayda var. Ancak satın alma sonrasında kurucu ortakların işlerine Amazon bünyesinde devam edeceğini söylemek mümkün. Bu arada Numan Numan, makalesinde Can Abacıgil, Eren Baydemir ve Datarow ekibine başarılar dilerken Can Abacıgil ile ilgili geçmişini de paylaştı.

Bundan yıllar önce Abacıgil'i işten çıkardığını belirten Numan, makalesinde mihazi bir dille şu cümlelere yer veriyor: 

Birini işten çıkardıktan yıllar sonra, o kişiyle beraber bir startup kurarak Amazon'a satacağımızı kim tahmin edebilirdi?  

Amazon açısından Datarow'un Türkiye pazarındaki ilk teknoloji satın alması olduğunu belirten Numan, bunun ekosistem için önemine de dikkat çekti. Makalede kurduğu iki girişim ve iki exit boyunca Ali Karabey ile birlikte hem bir dost hem de bir yatırımcı olarak Abacıgil'i destekledikleri belirtiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.