7 aylık sosyal ticaret girişimi Simsim, B Serisi'nde 8 milyon dolar yatırım aldı

Hindistan'da bir sosyal ticaret girişimi olarak kurulan Simsim, Shunwei Capital ve Accel tarafından yönetilen B Serisi yatırım turunda 8 milyon dolar yatırım aldı.
7 aylık sosyal ticaret girişimi Simsim, B Serisi'nde 8 milyon dolar yatırım aldı

Hindistan'da bir sosyal ticaret girişimi olarak kurulan Simsim, Shunwei Capital ve Accel tarafından yönetilen B Serisi yatırım turunda 8 milyon dolar yatırım aldı. Girişim temmuz ayında, Accel India, Good Capital, Shunwei Capital tarafından yönetilen A Serisi yatırım turunda da 6 milyon dolara yakın yatırım almıştı. Tohum yatırım olarak da 1,3 milyon dolar yatırım alan ve 7 ay önce kurulan girişimin ortalama 16 milyon dolar yatırım aldığını söyleyebiliriz. 

Simsim, aldığı yeni yatırımı faaliyet gösterdiği ağı genişletmek ve teknoloji platformlarını daha da geliştirmek için kullanılacağını açıkladı. 

Amit Bagaria, Kunal Suri ve Saurabh Vashishtha tarafından geçen yıl kurulan Simsim, küçük tanıtım videoları yaparak ürünleri tanıtmak için sosyal medya etkileyicilerinden yararlanıyor. Uygulamaya moda, elektronik, güzellik ürünleri ve sağlıklı yaşam kategorisindeki ürünleri listeliyor.

Uygulama şu anda İngilizce dışında üç yerel dilde hizmet veriyor. Simsim, bu yılın sonuna kadar platformuna 20 farklı dil daha ekleyeceğini ve şu an bir milyondan fazla kullanıcıya sahip olduğunu açıklıyor. 

Hindistan'daki sosyal ticaret şirketleri son yıllarda Çin ve ABD'nin odağına giriyor ve bu da bu girişimlerin büyümesine neden oluyor. Simsim, CDH, Korean Investment Partners ve Accel'den yatırım alan EkAnek, Facebook destekli Meesho ve GlowRoad gibi girişimlerle rekabet ediyor. Son zamanlarda, Alibaba'nın da Hindistan'da kendi sosyal ticaret platformu Yoli'yi başlattığını hatırlatalım. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.