Bursa'dan çıkıp 7,5 milyon kitap gönderimine ulaşan e-ticaret sitesi: bkmkitap.com

Online kitap konusunda Kitapyurdu ve İdefix gibi köklü şirketlerin yanı sıra sektörde son zamanlarda ciddi bir rekabet olduğunu söyleyebiliriz. Bu rekabete geçtiğimiz yıllarda katılan bir isim de bkmkitap.com.
Bursa'dan çıkıp 7,5 milyon kitap gönderimine ulaşan e-ticaret sitesi: bkmkitap.com

Kitap fiyatlarının fiziksel mağazalardaki önlenemeyen yükselişi, kitap severleri indirimlerin sıkça görüldüğü online platformlara yönlendiriyor. Online kitap konusunda Kitapyurdu ve İdefix gibi köklü şirketlerin yanı sıra sektörde son zamanlarda ciddi bir rekabet olduğunu söyleyebiliriz. Bu rekabete geçtiğimiz yıllarda katılan bir isim de bkmkitap.com.

2,5 milyon sipariş adedi ve 7,5 milyon kitap gönderimi

Öncelikle bkmkitap.com'un Bursa’da 36 yıldır faaliyet gösteren ve 3 mağazası bulunan BKM KİTABEVİ tarafından kurulduğunu belirtelim. Fiziksel mağazanın kullanıcıya online olarak ulaşması ise 2015 yılında gerçekleşiyor. Bkmkitap.com'un o günden beri 1.,5 milyon üyeye, 2,5 milyon sipariş adedine ve 7,5 milyon gönderilen kitap adedine ulaştığının da altını çizelim. Bkmkitap.com üzerinden en çok satış yapılan iller ise İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya.

Mobilden sipariş oranı yüzde 70

Platformdaki, özellikle geçtiğimiz yıla ait veriler de oldukça dikkat çekiyor. Bkmkitap.com'dan alışveriş yapan kullanıcılardan en genci 11, en yaşlısı 80 yaşında olarak karşımıza çıkıyor. Bu da online kitap alışverişinin her yaşa hitap etmeye başladığını gözler önüne seriyor. Platformdaki kadın kullanıcı sayısının oranı yüzde 61 iken, erkek kullanıcılar yüzde 39'luk bir dilime sahip. Kitap alırken kullanıcıların yüzde 70'i mobil cihazları, yüzde 30'u ise masaüstü kullanımını tercih ediyor. Bu tercihte bkmkitap.com'un mobil uygulamalarının etkisinin bir hayli yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

Bkmkitap.com'un web sitesi hayata geçirilirken hazır altyapıların kullanıldığını ve girişimin bugüne kadar herhangi bir yatırım almamış olduğunu belirtelim. Platform gelir modeli olarak birçok e-ticaret firmasında olduğu gibi ticari ürün satışını kullanıyor. Bkmkitap.com, orta vadeli hedef olarak e-ticaret alanında kitap satışında kitap severlerin aklına ilk gelen marka olmak istiyor. Uzun vadede ise sektör lideri olmak ve pazar fırsatları elverdiği ölçüde yurt dışına açılmak platformun hedefleri arasında yer alıyor.

Bkmkitap.com'a buradan göz atabilir; mobil uygulamasını iOS için App Store'dan ve Android için Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.